Μιράν: Το ιστορικό αλλαντοπωλείο της Αθήνας που κατέχει τη μοναδική τέχνη του παστουρμά από το 1925 [εικόνες] - iefimerida.gr

Μιράν: Το ιστορικό αλλαντοπωλείο της Αθήνας που κατέχει τη μοναδική τέχνη του παστουρμά από το 1925 [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον αριθμό 45 της οδού Ευριπίδου βρίσκεται εδώ και 90 χρόνια το παραδοσιακό αλλαντοπωλείο Μιράν απ' όπου όλοι οι μερακλήδες της γεύσης προμηθεύονταν τον παστουρμά και το σουτζούκι τους.

Από το 1925 το αλλαντοπωλείο έχει μεγαλώσει τέσσερις γενιές, όπου η μια διαδέχεται την άλλη διατηρώντας την παράδοση του Μιράν Κουρουνλιάν, του ιδρυτή της επιχείρησης. Έξω από το τότε μικροσκοπικό κατάστημα (μόλις 3 τετραγωνικά) σχηματίζονταυ ουρές από τους λάτρεις των εδεσμάτων.



Η φήμη της επιχείρησης γρήγορα επεκτάθηκε και μαζί και η ίδια η επιχείρηση. Το 1950 σηματοδότησε η δημιουργία ενός πρότυπου εργοστασίου για την παραγωγή των προϊόντων Μιράν, μεγαλώνοντας έτσι το δίκτυο διανομής σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.



Πολλοί έχουν προσπαθήσει να αντιγράψουν το «διάσημο» παστουρμά του Μιράν χωρίς όμως επιτυχία. Σήμερα, 90 χρόνια μετά το κτίριο είναι πιο ανανεωμένο από ποτέ, διαθέτοντας ένα κάθετο κήπο που έχει όλα τα βότανα που χρησιμοποιεί ο Μιράν. Πρόκειται για ένα πνεύμονα ζωής, όχι μόνο στην Ευριπίδου αλλά και σ' όλη την Αθήνα.

Τα προϊόντα είναι εξίσου δημοφιλή και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, χωρίς όμως να λείπει η προσωπική επαφή αφού ο Μιράν γνωρίζει προσωπικά που πηγαίνουν τα προϊόντα του.



Μιράν, Ευριπίδου 45 τηλ. 210 3217187

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ