Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις Σπέτσες μετά τη σφοδρή νεροποντή [εικόνες] - iefimerida.gr

Εικόνες βιβλικής καταστροφής στις Σπέτσες μετά τη σφοδρή νεροποντή [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eικόνες βιβλικής καταστροφής αντίκρυσαν οι κάτοικοι των Σπετσών με το πρώτο φως της ημέρας την Παρασκευή καθώς η νεροποντή που έπληξε το νησί την Τετάρτη προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές.

Δέντρα ξεριζωμένα , μάντρες γκρεμισμένες, σπίτια και μαγαζιά πλημμυρισμένα ήταν οι εικόνες που αντίκρυσαν οι κάτοικοι του νησιού ξημερώνοντας. Σύμφωνα με το tora-i-pote.gr, από όπου και οι φωτογραφίες από το πρωΐ δουλεύουν συνεργεία του Δήμου και εθελοντές πυροσβέστες για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου και των ζημιών.

Οπως έγινε γνωστό, στις Σπέτσες, μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, προκειμένου, ως επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, να συντονίσει επιτόπου τις άμεσες ενέργειες και όλες τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, συγκροτήθηκαν συνεργεία για τον έλεγχο, την καταγραφή και την εκτίμηση του μεγέθους και του εύρους της πλημμύρας που έπληξε το νησί καθώς και την κατάσταση των βασικών υποδομών (ρέματα, γέφυρες, οχετοί, δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης κλπ.).

Επίσης, από την Περιφέρεια ανακοινώθηκε πως, μετά τη συγκέντρωση των αιτημάτων των πολιτών από τον Δήμο Σπετσών, η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για τον έλεγχό τους και τη διενέργεια αυτοψίας για την καταγραφή των ζημιών στις ιδιοκτησίες, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των πληγέντων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ