Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε ... 64 ημέρες τρεις φορές [εικόνα] - iefimerida.gr

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε το γύρο του κόσμου μέσα σε ... 64 ημέρες τρεις φορές [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά που μετέτρεψαν τον Λιονέλ Μέσι από μεγάλο ταλέντο στον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του κόσμου, ήταν η συνέπειά του στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Ελάχιστοι τραυματισμοί ταλαιπώρησαν τον Αργεντινό σούπερ σταρ της Μπάρτσα, τους οποίους μάλιστα ξεπερνούσε σε χρόνους-ρεκόρ και επέστρεφε στα γήπεδα, σκοράροντας σε κάθε παιχνίδι που γύρισε έπειτα από τραυματισμό.

Ένα αφιέρωμα-φωτιά όμως έρχεται να... κάψει τη Μπαρτσελόνα και να σκιαγραφήσει τους πραγματικούς λόγους για την κούραση του «Λέο» και τον νέο τραυματισμό του. Ένα αφιέρωμα το οποίο δείχνει τα ταξίδια που έκανε ο Μέσι με τη Μπαρτσελόνα, κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας, αλλά και όλα τα ταξίδια που χρειάστηκε να κάνει κατά τη διάρκεια των διακοπών, κυρίως για λόγους... μάρκετινγκ!

Τα... εντός προγράμματος

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο Μέσι ταξίδεψε συνολικά εννέα φορές, κάνοντας 30.081 χιλιόμετρα με τη Μπαρτσελόνα. Αναλυτικά, οι πτήσεις που έκανε μαζί με τους συμπαίκτες του έχουν ως εξής: Βαρκελώνη -Μόναχο, Μόναχο-Όσλο, Όσλο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Γκντανσκ, Γκντανσκ-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ιερουσαλήμ, Τελ Αβίβ-Μπανγκόκ, Μπανγκόκ-Κουάλα Λουμπούρ και Κουάλα Λουμπούρ-Βαρκελώνη.

Το μεγαλύτερο από αυτά τα ταξίδια ήταν το τελευταίο, καθώς η Μπάρτσα διένυσε 10.589 χιλιόμετρα, όμως στο πλαίσιο της προετοιμασίας μιας ομάδας τέτοιου βεληνεκούς, αυτό είναι κάτι αναμενόμενο. Μη αναμενόμενα βέβαια ήταν τα... 91.769 χιλιόμετρα που χρειάστηκε να κάνει ο Μέσι σε σύνολο 21 ταξιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών του!!!

Χωρίς να υπολογίσει κανείς τη «βάση» του «Λέο», τη Βαρκελώνη, πριν ξεκινήσει η προετοιμασία της ομάδας του, χρειάστηκε να ταξιδέψει σε 12 διαφορετικούς προορισμούς. Αναλυτικά τα ταξίδια που έκανε έχουν ως εξής: Βαρκελώνη-Μπουένος Άιρες, Μπουένος Άιρες-Γκουαγιακίλ, Γκουαγιακίλ-Κίτο, Κίτο-Μπουένος Άιρες, Μπουένος Άιρες-Γουατεμάλα, Γουατεμάλα-Ροζάριο, Ροζάριο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Μιλάνο, Μιλάνο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ντακάρ, Ντακάρ-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Μεδελίν, Μεδελίν-Λίμα, Λίμα-Λος Άντζελες, Λος Άντζελες-Λας Βέγκας, Λας Βέγκας-Λος Άντζελες, Λος Άντζελες-Σικάγο, Σικάγο-Ροζάριο, Ροζάριο-Βαρκελώνη, Βαρκελώνη-Ίμπιζα και Ίμπιζα-Βαρκελώνη.

Το μεγαλύτερο από όλα αυτά τα ταξίδια είναι το έβδομο κατά σειρά, από το Ροζάριο της Αργεντινής στη Βαρκελώνη με απόσταση 10.479 χιλιομέτρων με δεύτερο το πρώτο ταξίδι από τη Βαρκελώνη στο Μπουένος Άιρες, δυο πόλεις που απέχουν... 10.477 χιλιόμετρα.

Συνολικά κατά τη διάρκεια των διακοπών και της προετοιμασίας, ο Μέσι έκανε συνολικά 122.333 χιλιόμετρα! Για να εξηγήσουμε καλύτερα πόσο ιλιγγιωδώς μεγάλη είναι αυτή η απόσταση, αρκεί να σας πούμε πως είναι αρκετή για να κάνει κάποιος τον γύρο του κόσμου... τρεις ολόκληρες φορές.

Πηγή: onsports.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ