Επιμένει ο Στουρνάρας: Ευρώ- ευρώ γεφυρώνεται το χάσμα με την Τρόικα - iefimerida.gr

Επιμένει ο Στουρνάρας: Ευρώ- ευρώ γεφυρώνεται το χάσμα με την Τρόικα

Επιμένει ο Στουρνάρας: Ευρώ- ευρώ γεφυρώνεται το χάσμα με την Τρόικα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Να κλείσει το χάσμα με την Τρόικα για το δημοσιονομικό «κενό» του 2014, αλλά χωρίς να ξεπεράσει κατά πολύ τα 500 εκατ. ευρώ, επιχειρεί το υπουργείο Οικονομικών, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι η διαπραγμάτευση θα τραβήξει πολύ, ενδεχομένως και μετά από τα Χριστούγεννα!«Δεν μας χωρίζουν μίλια αλλά μέτρα» τόνισε ο Γιάννης Στουρνάρας διαψεύδοντας τις δηλώσεις αξιωματούχου από τις Βρυξέλλες, που έκανε λόγο για απόσταση μιλίων και διαφορά δισεκατομμυρίων με την ελληνική πλευρά. Ωστόσο, παρά το ότι οι επικεφαλής της Τρόικας επιστρέφουν στην Αθήνα τη Παρασκευή, ήδη στο υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζονται για μαραθώνιες διαβουλεύσεις, όπου ενδεχομένως θα υπάρχουν παγίδες.

Είναι ενδεικτικό ότι το υπουργείο Οικονομικών θα καταθέσει τον Προϋπολογισμό του 2014 στις 21 του μήνα, χωρίς ενδεχομένως να έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Τρόικα για το «κενό» της επόμενης χρονιάς, με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για την «ασφάλεια» των προβλέψεων. Από την ελληνική πλευρά σημειώνουν ότι η Τρόικα δεν ζητάει οριζόντια μέτρα, ωστόσο είναι προφανές ότι όλα θα κριθούν από τις τελικές εκτιμήσεις για το δημοσιονομικό «κενό» του 2014. Για παράδειγμα, το «πακέτο» Βρούτση εξακολουθεί να είναι στον αέρα, ενώ παρά τη κατ' αρχήν θετική ανταπόκριση της Τρόικα στα μέτρα και στις δράσεις για τη φοροδιαφυγή, εξακολουθούν να περνάνε από το κόσκινο όλες τις σχετικές προβλέψεις.

Στον αέρα παραμένουν, επίσης, οι αμυντικές βιομηχανίες, τα αιτήματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας και τις πρώτες 4.000 απολύσεις, το μείζον θέμα των προστατευτικών διατάξεων για τους πλειστηριασμούς, οι αλλαγές στο πλαίσιο των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ