Δεσπότης θα χειροτονηθεί στον Καναδά με την τελετή να μεταδίδεται μεσω διαδικτύου - iefimerida.gr

Δεσπότης θα χειροτονηθεί στον Καναδά με την τελετή να μεταδίδεται μεσω διαδικτύου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένας 40χρονος ιερέας από το Μόντρεαλ, θιασώτης του Διαδικτύου, θα γίνει ο νεότερος καθολικός δεσπότης του Καναδά και ο δεύτερος νεότερος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας στον κόσμο. Αντίθετα με οτι πιστεύουν οι περισσότεροι για τους Καθολικούς, ο νεαρός δεσπότης αποφάσισε να πρωτοτυπήσει, βάζοντας σε χρήση το διαδίκτυο!

Ο Τόμας Ντάουντ, θα χειροτονηθεί δεσπότης το Σεπτέμβριο και η τελετή θα μεταδοθεί μέσω Διαδικτύου.

Ο Ντάουντ, απόφοιτος του Εμπορικού τμήματος του Πανεπιστημίου Κονκόρντια στο Μόντρεαλ έγινε διευθυντής της πολυεθνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Παρότι εγκατέλειψε τη δουλειά του για να καταταγεί στον κλήρο, ο Ντάουντ ποτέ δεν έπαψε να είναι τεχνολογικός γνώστης.

Σήμερα επικοινωνεί με χιλιάδες νέους μέσα από το ιστολόγιο του καθώς και τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Twitter επιχειρώντας να προσελκύσει νέους στη θρησκεία.

Σύντομα αναμένεται να γίνει ηγετικό στέλεχος στην Καθολική Εκκλησία του Κεμπέκ, που βλέπει τους πιστούς της να μειώνονται χρόνο με το χρόνο.

Ο Ντάουντ έχει δηλώσει, σημειώνει η εφημερίδα Boston Globe, ότι χρησιμοποιώντας τα κοινωνικά δίκτυα η Καθολική Εκκλησία μπορεί πλησιάσει περισσότερο τη νεολαία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ