H Die Welt φτιάχνει μία νέα κυβέρνηση: «Παίζει» με ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ - iefimerida.gr

H Die Welt φτιάχνει μία νέα κυβέρνηση: «Παίζει» με ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΔΗΜΑΡ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο σενάριο για μια εναλλακτική κυβέρνηση στην Ελλάδα παρουσιάζει η γερμανική εφημερίδα Die Welt. Σύμφωνα με αυτό: είναι πιθανό η Νέα Δημοκρατία να προσεγγίσει τους Ανεξάρτητους Ελληνες, αλλά και να εξετάσει την επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, προβλέποντας πως σε αντίθετη περίπτωση η χώρα θα οδηγηθεί αναγκαστικά σε πρόωρες εκλογές.

Σε δημοσίευμα της, η Die Welt αναφέρεται αρχικά στον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως αν και «μονίμως ηθικολογεί», εν τέλει «συμμάχησε στην ψηφοφορία με τους νεοφασίστες και του κομμουνιστές».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία μειώθηκε κατά έναν βουλευτή μετά το «ναι» της Θεοδώρας Τζάκρη και την διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες, οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες» και αναφέρει πως φημολογείται στην Αθήνα το τελευταίο διάστημα «ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα ''Ανεξάρτητοι Έλληνες'' ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού».

Το δημοσίευμα, έρχεται εν μέσω αντιδράσεων βουλευτών της κυβέρνησης στον ενιαίο φόρο ακινήτων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο ως έχει.

Τέλος, η Die Welt αναφέρει πως στην περίπτωση που δεν μπορέσει η κυβέρνηση να συνεργαστεί με την ΔΗΜΑΡ ή τους ΑΝΕΛ, τότε «ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ