Υπουργείο Εξωτερικών: Η αμφισβήτηση Ερντογάν για την ύπαρξη της Κύπρου οφείλει να αφυπνίσει τη διεθνή κοινότητα - iefimerida.gr

Υπουργείο Εξωτερικών: Η αμφισβήτηση Ερντογάν για την ύπαρξη της Κύπρου οφείλει να αφυπνίσει τη διεθνή κοινότητα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί μη ύπαρξης κράτους με το όνομα Κύπρος.«Η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό. Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Κ. Κούτρας, σχολιάζοντας τη σχετική τοποθέτηση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας χθες σε συνέδριο στην Πολωνία, ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και πρόσθεσε ότι αυτό που υπάρχει είναι η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου.

«Υπάρχει βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή μεταξύ της βόρειας και της νότιας Κύπρου», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Kibris για να προσθέσει ότι στην πράσινη γραμμή υπάρχουν μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ, κάτι που γνώριζε η ΕΕ όταν αποφάσισε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πάντως, οι δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και στο εσωτερικό της γείτονος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ