Oταν ο Λεωνίδας Κύρκος ζήτησε συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα - iefimerida.gr

Oταν ο Λεωνίδας Κύρκος ζήτησε συγγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Περίπου δύο μήνες πριν από το θάνατό του ο Λεωνίδας Κύρκος μίλησε στον Σταύρο Θεοδωράκη για όλα. Τα λόγια του συγκλονίζουν ακόμη περισσότερο μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και δολοφονίες. Ο ηγέτης της Αριστεράς που άφησε εποχή δεν διστάζει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον Αλέξη Τσίπρα γιατί τον είχε υποτιμήσει, όπως λέει.

Στο πλαίσιο της εκπομπής, θα προβληθεί, για πρώτη φορά στην τηλεόραση, συνέντευξη που έδωσε ο Λεωνίδας Κύρκος στον Σταύρο Θεοδωράκη δύο μήνες πριν πεθάνει. Η συνέντευξη που είναι και η τελευταία που έδωσε ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς, έγινε στις 17 Ιουνίου του 2011 στο σπίτι του στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Η βία, τα γιαουρτώματα, τα Δεκεμβριανά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάνος Χατζιδάκις «πρωταγωνιστούν» στη συζήτηση με τον Λεωνίδα – έτσι ήθελε να τον αποκαλούν σύντροφοι και φίλοι.


Για τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κύρκος, αναφέρει χαρακτηριστικά ένα περιστατικό: Οταν το 2009 πήρε ο ίδιος πρωτοβουλία να συναντήσει τους πολιτικούς αρχηγούς απέφυγε να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα.
«Ηταν λάθος πολιτικό, αδίκησα τον Τσίπρα», ομολογεί ο Λεωνίδας Κύρκος.

Την Τρίτη, στις 23:40, την εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Σταύρου Θεοδωράκη, θα απασχολήσουν 7 επίκαιρες λέξεις: Εμφύλιος, πολιτικοί, τηλεόραση, φασισμός, μαχαίρωμα, τρομοκρατία, επανάσταση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ