Τέλος οι ουρές στις Εφορίες- Πως θα γίνονται πλέον οι πληρωμές - iefimerida.gr

Τέλος οι ουρές στις Εφορίες- Πως θα γίνονται πλέον οι πληρωμές

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχέδιο για την ηλεκτρονική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής έχει στα «σκαριά» η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, την ίδια στιγμή που ετοιμάζονται αρκετές νέες ηλεκτρονικές εφαρμογές που θα βάλουν λουκέτο στα τμήματα των ΔΟΥ.

Μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία ειδικές εφαρμογές για την ηλεκτρονική υποβολή των μισθωτηρίων συμβολαίων, για το ηλεκτρονικό παράβολο, για την εξ αποστάσεως εξόφληση του συνόλου των παρακρατούμενων φόρων αλλά και για την υποβολή των συμφωνητικών που συνάπτονται μεταξύ των επιτηδευμάτων, ενώ στις αρχές του 2014 αναμένεται να ενεργοποιηθεί και η υποχρέωση των επιχειρήσεων να υποβάλλουν αναλυτικές ηλεκτρονικές καταστάσεις εσόδων- εξόδων, αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα».

Παράλληλα, στις αρχές του 2014 αναμένεται επίσης να δημιουργηθεί και μια βάση δεδομένων η οποία θα αποτελεί και την δεξαμενή από όπου θα ανασύρονται οι υποψήφιοι φορολογούμενοι προς έλεγχο, ενώ εκτός από τις συναλλαγές που αφορούν τα έσοδα θα υποβάλλονται και οι συναλλαγές που αφορούν τα έξοδα σε μηναία ή τριμηνιαία βάση. Οι καταστάσεις αυτές θα υποβάλλονται με έναν από τους παρακάτω τρόπους:

  • Μέσω του μηχανισμού σήμανσης της κάθε επιχείρησης
  • Μέσω του λογισμικού του λογιστηρίου που διαθέτει η κάθε επιχείρηση
  • Μέσω της ειδικής πλατφόρμας που θα ανοίξει στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στην οποία μπορεί να υποβάλλονται οι σχετικές καταστάσεις
  • Μέσω των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών τιμολογίων
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ