Τι έγινε όταν οχτώ απλοί άνθρωποι συνάντησαν τυχαία τον Στιβ Τζομπς- Οι απίστευτες ιστορίες τους - iefimerida.gr

Τι έγινε όταν οχτώ απλοί άνθρωποι συνάντησαν τυχαία τον Στιβ Τζομπς- Οι απίστευτες ιστορίες τους

Τι έγινε όταν οχτώ απλοί άνθρωποι συνάντησαν τυχαία τον Στιβ Τζομπς- Οι απίστευτ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι ξέρουν τον Στιβ Τζομπς. Τουλάχιστον το κομμάτι που ήθελε εκείνος να δείχνει στον κόσμο. Υπάρχουν και κάποιοι που γνώρισαν όμως, τυχαία και κάποιες άλλες πτυχές του ιδρυτή της Apple. Αυτές αποκαλύπτουν οχτώ απλοί άνθρωποι που τον συνάντησαν απροσδόκητα.

Στο Quora.υπάρχει έχει ανοίξει μία σχετική συζήτηση, με ανθρώπους που λένε σπάνιες, άγνωστες ιστορίες για τον Στιβ Τζομπς.

Ο τύπος που του είπε ότι θα καταστρέψει την Apple
«Πριν από την επιστροφή του Στιβ Τζομπς στην Apple, ήταν προφανές πως η εταιρεία είχε πρόβλημα», διηγείται ο Μίτσελ Σμιθ. «Εγραψα ένα παθιασμένο email στον Στιβ, ζητώντας του να βρει κάτι άλλο να κάνει με το χρόνο του. "Σε παρακαλώ" τον εκπλιπαρούσα "μην γυρίσεις στην Apple, θα την καταστρέψεις". Και τότε, μου απάντησε κάτι που δεν θα το ξεχάσω ποτέ. "Μπορεί να έχεις δίκιο. Αλλά αν πετύχω, θυμήσου να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις τον εαυτό σου μ@@@@α για λογαριασμό μου"».

Ο παιδικός φίλος που έκανε ότι δεν τον ξέρει
Ο Τζακ Χέρινγκερ ήταν παιδικός φίλος του Τζομπς, που σταμάτησαν να κάνουν παρέα όταν άλλαξαν σχολείο. Συναντήθηκαν τυχαία σε ένα κατάστημα το 1976. «Με αναγνώρισε και με φώναξε. "Εσύ δεν είσαι ο Τζακ Χέρινγκερ;", ρώτησε. Και τότε, μέσα σε ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου έκανα την κίνηση που μετανιώνω σε όλη μου τη ζωή. "Ναι", απάντησα. "Αυτός είμαι, και ποιος είσαι εσύ;" Εκανα ότι δεν τον αναγνώρισα και από τότε βρίζω τον εαυτό μου».

Η γυναίκα που κάπνιζε στο δείπνο
Ο Γουίλιαμ Μάτις και πέντε ακόμη άτομα είχαν δείπνο με τον Τζομπς στις αρχές του '80 στη Ν. Υόρκη. «Το δείπνο είχε τελειώσει και η Αν άναψε ένα τσιγάρο, φυσώντας τον καπνό μακριά από όλους. Ο Στιβ, που καθόταν δίπλα της, δεν έδειξε να ενοχλείται, μέχρι τη στιγμή που εκείνη το έσβησε στο τασάκι που ήταν μπροστά του. Χωρίς να την κοιτάξει, συνεχίζοντας να αναλύει αυτό για το οποίο μιλούσε, πήρε το τσιγάρο και το έριξε στο ποτήρι της. Ακόμη θυμάμαι τα έκπληκτα βλέμματα όλων την ώρα που εκείνος συνέχισε τη διάλεξη του».

Την ημέρα που ο Τζομπς τσακώθηκε με μία ταμία
Ο Ρόι Περέιρα τον πέτυχε ενώ ψώνιζε στο σούπερ μάρκετ. «Ηταν μπροστά μου στην ουρά, φορώντας το παραδοσιακό μαύρο μπλουζάκι του. Εβλεπα λοιπόν έναν πολύ πλούσιο, έξυπνο τύπο να τσακώνεται με την ταμία για τα ρέστα του. Απαιτούσε να του δώσει επιπλέον 25 σεντς. Η συζήτηση συνεχίστηκε για αρκετή ώρα, σχηματίζοντας μία τεράστια ουρά εκνευρισμένων πελατών πίσω του».

Οταν πήγε σε ένα αντίπαλο κατάστημα το 2007
Ο Μαρκ Γιανγκ θυμάται την εμφάνισή του σε ένα κατάστημα αντίπαλης εταιρείας, απέναντι από εκείνο της Apple στο Πάλο Αλτο. «Μία ημέρα είχε βάλει το κεφάλι του μέσα στο κατάστημα και κανένας από τους υπαλλήλους δεν τον αναγνώρισε. Δύο εβδομάδες αργότερα, ένας από αυτούς εξηγούσε σε υποψήφιους πελάτες τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός smartphone, όταν τον διέκοψε κάποιος που στεκόταν στην πόρτα. Ηταν ο ίδιος τύπος με το μαύρο ζιβάγκο και το τζιν, που τους φώναξε "Ακόμη δεν το καταλάβατε, ε;" και εξαφανίστηκε. Ο υπάλληλος εμφανώς ενοχλημένος ρώτησε "Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός;", για να του απαντήσει ένας πελάτης πως πρόκειται για τον ιδρυτή της Apple.

Το αυτοκίνητο που χάλασε μπροστά στο σπίτι του
Ο Τιμ Σμιθ ήξερε πως βρισκόταν έξω από το σπίτι του Στιβ Τζομπς όταν παρέδωσε... πνεύμα το αυτοκίνητό του, οπότε προσπάθησε να το παίξει άνετος. «Βγήκε έξω, προσπάθησε να το βάλει μπροστά, με το παιδί του πίσω του να παρακολουθεί. Μάταια. Το αυτοκίνητο δεν ξεκίνησε, ο Στιβ είπε κάτι του τύπου "άχρηστο πράγμα" και ξαναμπήκε στο σπίτι του. Κλασικός Στιβ, είχε δίκιο!».

Ο Τζομπς στην άλλη άκρη της γραμμής
Ο Ματ ΜακΚόι δεν μπορούσε να βγάλει άκρη με την υπηρεσία πελατών της Apple όταν ο υπολογιστής του σταμάτησε να λειτουργεί και σε μία απέλπιδα προσπάθεια έστειλε email στον Τζομπς. Την επόμενη ημέρα χτύπησε το τηλέφωνό του. «Γεια σου Ματς, εδώ Στιβ Τζομπς. Ηθελα να σε ενημερώσω ότι πήρα το μήνυμά σου και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να επισκευάσουμε τον υπολογιστή», του είπε για να ακούσει τον σχεδόν άφωνο Ματ να λέει «Ουάου, ευχαριστώ!». Στη συνέχεια τον συνέδεσε με τον βοηθό του, για τα υπόλοιπα διαδικαστικά και ο Ματ ακόμη δεν πιστεύει ότι με... μέσο τον Τζομπς έλυσε το πρόβλημά του.

Το ζευγάρι που ρώτησε τον Τζομπς πώς βγήκε το όνομα των Macintosh
O Σέπαρντ και η σύζυγός του είχαν βάλει στοίχημα για το αν αυτό προέκυψε από μαθητές σχολείου. «Τον πλησιάσαμε και του ζητήσαμε να λύσει τη διαφορά. Χωρίς ίχνος χαμόγελου μας απάντησε "Αν μπορώ να πάρω ένα από τα παιδιά σας". Του προτείναμε τον σκύλο, αλλά δεν ενδιαφερόταν και μετά του είπαμε την ιστορία. Απάντησε ότι η Apple έχει ένα τεράστιο τμήμα μάρκετινγκ για να επιλέγει ονόματα και ότι ήταν παράλογο να σκεφτόμαστε ότι το άφησαν σε μαθητές σχολείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple ειδήσεις Στιβ Τζομπς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ