Χωρίς την έγκριση της Τρόικα η κατάθεση προϋπολογισμού και νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων - iefimerida.gr

Χωρίς την έγκριση της Τρόικα η κατάθεση προϋπολογισμού και νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων

Χωρίς την έγκριση της Τρόικα η κατάθεση προϋπολογισμού και νομοσχεδίου για το φό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το μόνο βέβαιο δεδομένο αυτή τη στιγμή σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2014 είναι πως θα κατατεθεί στις 21 Νοεμβρίου του 2014. Παραμένει όμως στον αέρα το αν αυτός θα έχει την έγκριση της Τρόικα, η οποία αναχωρεί την Πέμπτη για το Eurogroup και είναι άγνωστο το αν η αποστολή θα επιστρέψει απευθείας στην Αθήνα, ή πότε θα συμβεί αυτό. Την ίδια ώρα, από το υπουργείο Οικονομικών «δείχνουν» προς τους επικεφαλής της Τρόικα στην αναζήτηση των ευθυνών για την καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις.

Οπως σημειώνουν παράγοντες του υπουργείου «εμείς ήμασταν καθ' όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά». Παράλληλα, με δεδομένη την κατάσταση, η κυβέρνηση θα προχωρήσει εκ των πραγμάτων χωρίς έγκριση στην κατάθεση πέρα από του προϋπολογισμού του 2014 και του νομοσχεδίου για το φόρο ακινήτων.

Ο προβληματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πηγάζει και από το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος ούτε κατά την τετράωρη συνάντηση της Κυριακής, αλλά και από την ασάφεια για το χρονικό ορίζοντα της κατάληξης των διαπραγματεύσεων. Πάντως τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διαμήνυαν ότι «θα καταλήξουμε, όχι αύριο, έχουμε κι εμείς υπομονή», ενόψει των δύο συναντήσεων του Γιάννη Στουρνάρα- την Τρίτη- με τους επικεφαλής της Τρόικα.

Με τα έως τώρα δεδομένα θεωρείται πιθανή η παράταση των διαπραγματεύσεων μέχρι τα Χριστούγεννα- όπως έγραφε από χθες το iefimerida- κάτι που οδηγεί κυβερνητικά στελέχη στην επισήμανση πως- εκ των πραγμάτων- η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να προχωρήσει χωρίς την έγκριση της Τρόικα στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων και του Προϋπολογισμού 2014, καθώς και στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ