Οι «εξωγήινοι» που ζουν στα σπίτια μας- Πώς είναι τα περιβόητα ακάρεα με τα οποία όλοι συγκατοικούμε [βίντεο] - iefimerida.gr

Οι «εξωγήινοι» που ζουν στα σπίτια μας- Πώς είναι τα περιβόητα ακάρεα με τα οποία όλοι συγκατοικούμε [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην πραγματικότητα, κανένας δεν ζει μόνος του. Αντιθέτως μοιράζεται το σπίτι του με εκατομμύρια «συγκατοίκους». Κάτι μικροσκοπικές, αθέατες στο γυμνό μάτι, μορφές που μοιάζουν με εξωγήινους.

Είναι βέβαια τα περιβόητα ακάρεα, τα οποία απεικόνισε σε ένα βίντεο μία γερμανική επιστημονική ομάδα για να δείξει αυτούς τους οργανισμούς που τρέφονται από το ανθρώπινο δέρμα. Ευδοκιμούν στους χώρους που ζουν άνθρωποι, ειδικά στο υπνοδωμάτιο και την κουζίνα, με «μόνο» 2-3 εκατ. από αυτά να βρίσκονται κατά μέσο όρο στο στρώμα του κρεβατιού.

Το βίντεο αποκαλύπτει πώς τα ακάρεα τρέφονται από τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος που πέφτουν σε χαλιά ή έπιπλα. Ευτυχώς, για την ψυχική ηρεμία του καθενός, αυτοί οι απρόσκλητοι επισκέπτες είναι αθέατοι στο μάτι, αφού το μέγεθός τους είναι το ένα τέταρτο του χιλιοστού.

Μάλιστα το χειμώνα η... παρέα μεγαλώνει, καθώς όπως αναφέρει η Daily Mail, το ζεστό περιβάλλον του σπιτιού και το γεγονός ότι αυτά δεν αερίζονται επαρκώς ευνοεί την αναπαραγωγή τους. Εξαιτίας τους προκαλείται άσθμα ή αλλεργικές αντιδράσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ