Για να πέσει η κυβέρνηση απαιτούνται 151 ψήφοι -Πόσες θα συγκεντρώσει η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Για να πέσει η κυβέρνηση απαιτούνται 151 ψήφοι -Πόσες θα συγκεντρώσει η πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύντομη παρέμβαση, στη διάρκεια της συζήτησης που διεξάγεται στην Ολομέλεια, επί της πρότασης δυσπιστίας, έκανε ο πρόεδρος του Σώματος, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Ο ίδιος, διευκρίνισε ότι η πρόταση μομφής, για να γίνει δεκτή, πρέπει να συγκεντρώσει 151 θετικές ψήφους.
Αυτή τη στιγμή είναι γνωστό ότι υπέρ της πρότασης θα ψηφίσουν οι:


Σύνολο 117 ψήφοι και αυτό σημαίνει ότι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να περάσει.


Ας σημειωθεί ότι υπάρχουν 11 ανεξάρτητοι βουλευτές, εκ των οποίων, οι περισσότεροι δεν προτίθενται να ψηφίσουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν θα ανέτρεπαν το αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ο κ. Μεϊμαράκης επανέλαβε ότι για το θέμα των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής για το κατά πόσο μπορούν να συμμετάσχουν ή όχι στη συζήτηση, αρμόδια είναι η Εισαγγελέας και όχι η Βουλή.

Το θέμα είχε τεθεί στην αρχή της συνεδρίασης από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.

Ο ίδιος χαρακτήρισε άδικη και άκυρη τη διαδικασία κατηγορώντας το προεδρείο της Βουλής ότι δεν μερίμνησε, ώστε να παραβρίσκονται στη συζήτηση και την ψηφοφορία ο πρόεδρος του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και οι δύο συνάδελφοι του Νίκος Παπάς και Γιάννης Λαγός, που είναι προφυλακιστέοι.

Ο πρόεδρος της Βουλής είχε και τότε απαντήσει ότι η συζήτηση γίνεται όπως ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός και τόνισε ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η νομοθετική εξουσία να παρέμβει στη δικαστική εξουσία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ