Τα μαγικά φίλτρα των likes – Ποιες φωτογραφίες έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο Instagram - iefimerida.gr

Τα μαγικά φίλτρα των likes – Ποιες φωτογραφίες έχουν μεγαλύτερη απήχηση στο Instagram

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τους κυνηγούς των «like» στη δημοφιλή εφαρμογή του Instagram, η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων Curalate ξεκίνησε μια ενδιαφέρουσα ποσοτική έρευνα για το ποιες φωτογραφίες αρέσουν περισσότερο στους χρήστες.

Όπως αναφέρει το thenextweb, οι φωτογραφίες όπου το κυρίαρχο χρώμα τους είναι το μπλε, τείνουν να συλλέγουν κατά 24% περισσότερα likes στο Ιnstagram σε σχέση με τις φωτογραφίες όπου κυριαρχεί το πορτοκαλί ή το κόκκινο.

Η έρευνα της Curalate μελέτησε 8 εκατομμύρια φωτογραφίες, ως προς 30 διαφορετικά κριτήριά τους και διαπίστωσε επίσης ότι φωτογραφίες όπου μια μόνο απόχρωση καταλαμβάνει άνω του 40% του κάδρου, έλκουν περισσότερο το ενδιαφέρον των followers.

Παρόλα αυτά, οι λήψεις με αποχρωματισμένους τόνους, όπου τα χρώματα εμφανίζονται όχι και τόσο κορεσμένα, αλλά κάπως θαμπά, τείνουν και αυτές να έλκουν τα likes των χρηστών, ενώ οι φωτογραφίες που το φόντο (ουρανός, θάλασσα) υπερτερεί του κυρίως θέματος τους, εώς και 90%, τραβούν την προσοχή (και τα likes).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ likes instagram μπλε φόντο ψυχροί τόνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ