Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι διορισμένοι αθλητές στο Δημόσιο - iefimerida.gr

Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι διορισμένοι αθλητές στο Δημόσιο

Εξαιρούνται από τη διαθεσιμότητα οι διορισμένοι στο δημόσιο αθλητές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη γλίτωσαν τελικά οι αθλητές, καθώς εξασφάλισαν την εξαίρεσή τους από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Πρόκειται για εκείνους που έχουν διοριστεί στο Δημόσιο με βάση τις αθλητικές τους διακρίσεις, οι οποίοι θα έχουν «ασυλία» από το συγκεκριμένο μέτρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αποδεκτό το αίτημα δεκάδων βουλευτών όλων των κομμάτων για εξαίρεση των αθλητών. Όπως εξήγησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι διατάξεις για την διαθεσιμότητα αδικούσαν τους διακριθέντες αθλητές, οι οποίοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο με διαφορετικούς όρους και προσόντα και ως εκ τούτου είναι απαραίτητη η εξαίρεσή τους.

Τη σχετική τροπολογία είχαν καταθέσει βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ πρώην αθλητές όπως η Σοφία Σακοράφα και ο Πύρρος Δήμας, είχαν τοποθετηθεί υπέρ της εξαίρεσης των αθλητών από την διαθεσιμότητα.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ