Η αρχή του τέλους για τους φόρους υπέρ τρίτων - Συγκροτήθηκε ομάδα αξιολόγησης και εξορθολογισμού - iefimerida.gr

Η αρχή του τέλους για τους φόρους υπέρ τρίτων - Συγκροτήθηκε ομάδα αξιολόγησης και εξορθολογισμού

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Αρχισαν τα όργανα! Με φόντο τις πρώτες αψιμαχίες του οικονομικού επιτελείου και του υπουργείου Εργασίας για το δημοσιονομικό «κενό» και τις «τρύπες» στα Ασφαλιστικά Ταμεία, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας υπέγραψε Απόφαση με την οποία συγκροτείται Ομάδα Εργασίας που θα αξιολογήσει και θα εξορθολογίσει όλους τους φόρους υπέρ τρίτων, με στόχο οι αποφάσεις που θα ληφθούν, να εφαρμοστούν από το 2014.

Στη πραγματικότητα, ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για κατάργηση μέρους ή και του συνόλου των φόρων υπέρ τρίτων, όπως ακριβώς ζητάει η Τρόικα και αποτελεί πλέον μνημονιακή υποχρέωση, στο όνομα της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Ωστόσο, το επιδιωκόμενο «δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα» είναι αμφίβολο, με δεδομένο ότι οι φόροι υπέρ τρίτων αποτελούν σημαντικό έσοδα για πολλά Ταμεία, τα οποία ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό αναμένεται, δε, να ενταθεί με τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά περίπου 1 δις ευρώ, για την οποία η Τρόικα ζητά μέτρα!

Η Ομάδα Εργασίας αποτελείται από στελέχη του ΓΛΚ αλλά και του υπουργείου Εργασίας και θα πρέπει να παραδώσει το πόρισμα της έως το τέλος του έτους.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την απόφαση πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ