Η επιστήμη εξετάζει το πρόβλημα πιτσιλίσματος κατά την... ούρηση [βίντεο] - iefimerida.gr

Η επιστήμη εξετάζει το πρόβλημα πιτσιλίσματος κατά την... ούρηση [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Todd Truscott και ο Randy Hurd του Lab Splash Brigham Young University, ένα εργαστήριο έρευνας που μελετά την φυσική ρευστών ουσιών, χρησιμοποιούν κάμερες υψηλής ταχύτητας για να εξετάσουν τι ακριβώς συμβαίνει σε μια ροή ούρων, όταν χτυπάει την λεκάνη της τουαλέτας.

Είναι σε μια αποστολή κατά του πιτσιλίσματος, προσομοιώνοντας αρσενικά ούρα στο εργαστήριο με ειδικές συσκευές για να δουν πώς ακριβώς μπορεί κανείς να πάει τουαλέτα, χωρίς να γίνει... κατακλυσμός. Για καθαρά μπάνια, καθαρά παντελόνια και χαρούμενους χρήστες τουαλέτας

Σύμφωνα με τον Hurd, μέρος της ακαταστασίας που προκαλείται από τους άνδρες οφείλεται σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται “Plateau-Rayleigh instability”, το οποία προκαλεί την πτώση ρευμάτων υγρών να αποσυντεθούν σε σταγονίδια. Όταν ένας άντρας ουρεί, η ροή των ούρων σπάει σε σταγονίδια περίπου 15 εκατοστά μετά την έξοδο της ουρήθρας. "Έτσι, όταν χτυπά την λεκάνη, είναι είναι ήδη σε μορφή σταγονιδίων» δήλωσε στο BBC. "Και αυτά τα σταγονίδια είναι η αιτία σχηματισμού λεκέδων στο παντελόνι σου."Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή ανεπιθύμητων σταγονιδίων από τα ούρα φαίνεται είναι να κάτσεις στην τουαλέτα, μια τεχνική που υποστηρίχθηκε από ορισμένα εστιατόρια, τον υπουργό προστασίας περιβάλλοντος του Ταϊβάν, και έναν σουηδικό πολιτικό, αλλά και σε διάφορες γωνιές του Διαδικτύου. Βρίσκεστε περίπου πέντε φορές πιο μακριά από την λεκάνη, όταν στέκεστε σε αντίθεση με όταν κάθεστε, αλλά αν πιστεύετε ότι το όρθιο κατούρημα είναι απαραίτητο στην ένδειξη του ανδρισμού σας, ο Hurd λέει ότι μπορείτε επίσης να αλλάξετε την, πως να το θέσω, “γωνία επίθεσης”. Μικρότερη γωνία μεταξύ ροής και νερού τουαλέτας ισούνται με λιγότερα πιτσιλίσματα. Ακόμα καλύτερα, χτύπησε την πορσελάνη αντί για το νερό, κάτι το οποίο κάνει τη διαδικασία πολύ λιγότερο χαοτική.Το εργαστήριο θα παρουσιάσει την έρευνά του στην συνάντηση της Αμερικάνικης Ένωσης Φυσικης, αργότερα αυτόν τον μήνα. Επί του παρόντος, δείτε αυτό το μαγευτικό βίντεο που συνοψίζει την δυναμική των ρευστών ούρων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Επιστήμη ουρά κατούρημα πιτσίλισμα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ