Χατζηδάκης σε Τρόικα: Πρέπει να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία - iefimerida.gr

Χατζηδάκης σε Τρόικα: Πρέπει να προστατέψουμε την πρώτη κατοικία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη με την Τρόικα, με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και το θέμα της πρώτης κατοικίας, να αποτελεί το κύριο σημείο της συζητήσης.

Ο υπουργός υποστήριξε, αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, πως υπάρχει ανάγκη προστασίας της πρώτης κατοικίας για όσους αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Παράλληλα, το ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει πως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, η καλή λειτουργία του ανταγωνισμού, η διαμόρφωση των τιμών για βασικά αγαθά και η απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, αποτέλεσαν τη βάση της συζήτησης που είχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας με την Τρόικα.

«Σε ό,τι αφορά στους πλειστηριασμούς, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη. Τα μεγάλα ψάρια και τα μεγάλα δάνεια είναι ο στόχος. Οι φτωχοί άνθρωποι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα, αλλά όσοι μπορούν να πληρώσουν τα χρέη τους και εντούτοις κρύβονται πίσω από τη νομοθεσία, θα αποκαλυφθούν».

Αυτό σχολίασε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του με τους εκπροσώπους της τρόικας, που διήρκεσε περίπου δύο ώρες.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου, στη συνάντηση αποφασίστηκε να συγκροτηθούν άμεσα τα τεχνικά κλιμάκια, ώστε μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου να υπάρχει πρόταση για μια νέα ρύθμιση που δεν θα επιτρέψει να υπάρξει νομοθετικό κενό από τον Ιανουάριο του 2014.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ