Επιχειρηματίες δεν πλήρωναν το ΙΚΑ, αλλά ήθελαν να εισπράξουν επιστροφή ΦΠΑ 2,5 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Επιχειρηματίες δεν πλήρωναν το ΙΚΑ, αλλά ήθελαν να εισπράξουν επιστροφή ΦΠΑ 2,5 εκατ. ευρώ

Δεν πλήρωναν το ΙΚΑ αλλά ήθελαν να εισπράξουν επιστροφή ΦΠΑ 2
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ούτε ένας, ούτε δυο, αλλά 120 επιχειρηματίες διεκδικούσαν επιστροφή ΦΠΑ 2,5 εκατ. ευρώ, ενώ την ίδια ώρα είχαν ξεχάσει να πληρώσουν στο ΙΚΑ 10 εκατ. ευρώ! Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, ζήτησε προ μηνός από το ΙΚΑ τα στοιχεία όσων έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με το Ίδρυμα και χρωστούν ασφαλιστικές εισφορές, χωρίς να έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.Σύμφωνα με το euro2day, από τη διασταύρωση αρχείων, προέκυψαν οι πρώτες 120 περιπτώσεις που εμφανίζονταν να δικαιούνται επιστροφές φόρων και την ίδια ώρα να χρωστούν στο ΙΚΑ.

Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι εφορίες θα αποδώσουν απευθείας στο ΙΚΑ τα 2,5 εκατ. ευρώ και το Ίδρυμα θα συνεχίσει να κυνηγά με τα δικά του μέσα τους συγκεκριμένους 120 οφειλέτες για την εξόφληση των υπολοίπων 7,5 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ