Εντυπωσιακές εικόνες από την ολυμπιακή φλόγα στο Διάστημα [εικόνες] - iefimerida.gr

Εντυπωσιακές εικόνες από την ολυμπιακή φλόγα στο Διάστημα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πρώτη φορά στην ιστορία η ολυμπιακή φλόγα ταξιδεύει στο Διάστημα! Το Ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ εκτοξεύθηκε σήμερα το πρωί από τις στέπες του Καζακστάν με τριμελές πλήρωμα μεταφέροντας τη δάδα με την ολυμπιακή φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθεί στο Σότσι, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, στο Διάστημα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε η ρωσική τηλεόραση.Το Σογιούζ εκτοξεύθηκε μαζί με τους τρεις κοσμοναύτες, το Ρώσο Μιχαήλ Τιουρίν, τον Αμερικανό Ρικ Μαστράκιο και τον Ιάπωνα Κοΐτσι Ουακάτα, όπως είχε προγραμματιστεί, στις 04:14 ώρα Γκρίνουιτς, από το ρωσικό κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ.

Το Σογιούζ, το οποίο φέρει ένα λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο του 2014 και τους πέντε ολυμπιακούς κύκλους, αναμένεται να φθάσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό ύστερα από έξι ώρες πτήση. Η δάδα, η οποία δεν πρόκειται ν' ανάψει σ' όλη τη διάρκεια της πτήσης για λόγους ασφαλείας, θα επιστρέψει στη Γη τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ