Νέα επενδυτική εταιρεία που θα αξιοποιήσει τα «φιλέτα» του Δημοσίου θέλει η Τρόικα - iefimerida.gr

Νέα επενδυτική εταιρεία που θα αξιοποιήσει τα «φιλέτα» του Δημοσίου θέλει η Τρόικα

Νέα επενδυτική εταιρεία που θα αξιοποιήσει τα «φιλέτα» του Δημοσίου θέλει η Τρόι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η επιτάχυνση της διαδικασίας αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου βρέθηκε στο επίκεντρο της πολύωρης συνάντησης ανάμεσα στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και τα τεχνικά κλιμάκια της Τρόικα. Μάλιστα οι δανειστές φαίνεται να προωθούν τη λύση νέας επενδυτικής εταιρείας, η οποία θα αξιοποιήσει τα «φιλέτα» του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει ένα μοντέλο για την τιτλοποίηση 1.000 ακινήτων (επί συνόλου 3.000 άμεσα αξιοποιήσιμων ακινήτων), με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για συνολική αξιοποιήσιμη αξία 4,5 δισ. ευρώ. Η Τρόικα όμως φέρεται να προβάλει ενστάσεις, με συνέπεια να διερευνάται εναλλακτική λύση. Για παράδειγμα, μία επενδυτική εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα «φιλέτα» του Δημοσίου.

Σημειώνεται, ότι, μετά από τη νέα επί τα χείρω αναθεώρηση του εφετινού στόχου εσόδων από αποκρατικοποιήσεις, ο «πήχης» για το 2013 τοποθετήθηκε στο 1,3 δισ. ευρώ. Με δεδομένο, όμως, ότι στο Μνημόνιο προβλέπονται αθροιστικά 5,1 δισ. ευρώ για τη διετία 2013- 2014, το επόμενο έτος πρέπει να εισπραχθούν 3,8 δισ. ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο η Τρόικα ζητά επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων, ενώ δεν αποκλείεται συνάντηση της ηγεσίας του ΤΑΙΠΕΔ και με τους επικεφαλής της Τρόικα.

Στο μεταξύ, το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τα ξενοδοχεία «Ξενία» Ανδρου, Σκιάθου και Τσαγκαράδας, ως τις 22 Νοεμβρίου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ