Πόσα θα δίνατε για μια τρακαρισμένη Ferrari Dino; - iefimerida.gr

Πόσα θα δίνατε για μια τρακαρισμένη Ferrari Dino;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μεταχειρισμένη Ferrari Dino σε αξιοπρεπή κατάσταση κοστίζει από 30 έως 40.000 δολάρια, οπότε μπορείτε να καταλάβετε πόσο μπορεί να κοστίζει μια σαν κι αυτή των φωτογραφιών μας.

Το αξιοπερίεργο με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι πως βρέθηκε άνθρωπος, πιο συγκεκριμένα ένας Τούρκος συλλέκτης, πρόθυμος να καταβάλει το ποσό των 250.000 δολαρίων για να την αποκτήσει. Προφανώς τη θεώρησε έργο τέχνης, αλλά η προϊστορία της σαφώς και δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Η μόνη σχέση της με την τέχνη είναι πως την βρήκε ο καλλιτέχνης Bertrand Lavier το 1993 στην κατάσταση που βλέπετε και δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί της, ώστε να έχει θεωρητικά έστω την επίφαση του έργου τέχνης. Η σημερινή εικόνα της δηλαδή είναι απλά το αποτέλεσμα της επέμβασης των νόμων της φύσης και της φυσικής στο σχέδιο που επνεύστηκε ο Marcello Gandini και υλοποίησε ο Bertone.

Από κει και πέρα άβυσσος η ψυχή και η σκέψη του ανθρώπου, ενώ ακόμα κι έτσι μπορεί κανείς να δει το πολύ ωραίο στυλ της Dino, με το αμάξωμα των 2+2 θέσεων, που ήταν η πρώτη Ferrari με οχτακύλινδρο κινητήρα (3.000 κυβικών με 250 άλογα).

Η Dino στην πρώτη περίοδό της, από το 1973 έως το 1976, πάντως δεν ονομαζόταν καν Ferrari. Ferrari έγινε από το 1976 έως το 1980 και με το Cavallino Rampante, το όριο αλογάκι, στο καπό κατασκευάστηκε συνολικά 2.800 φορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ