Ακόμη και το πιο προηγμένο carbon ποδήλατο δεν «πιάνει μία» μπροστά σε αυτά τα vintage αριστουργήματα [εικόνες] - iefimerida.gr

Ακόμη και το πιο προηγμένο carbon ποδήλατο δεν «πιάνει μία» μπροστά σε αυτά τα vintage αριστουργήματα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα της κρίσης μοιάζει να αλλάζει νοοτροπία, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς. Πράγμα το οποίο μπορεί κανείς να διαγνώσει εστιάζοντας σε μικρές λεπτομέρειες οι οποίες, όμως, κάνουν τη διαφορά.

Μία τέτοια λεπτομέρεια, εξαιρετικά σημαντική όμως, είναι η θέαση στους δρόμους ολοένα και περισσότερων συμπολιτών μας που επιλέγουν ως βασικό μέσο μετακίνησής τους στην πόλη το ποδήλατο. Ένα μέσο περιφρονημένο επί δεκαετίες επανέρχεται δυναμικά και διεκδικεί την εξέχουσα θέση που κατέχει ήδη στις προηγμένες πρωτεύουσες του ευρωπαϊκού βορρά, όπου οι άνθρωποι έχουν όλους τους λόγους του κόσμου να μην χρησιμοποιούν ποδήλατο, με πρώτο και καλύτερο τον παράγοντα «καιρό».

Ποδήλατα κάθε είδους κάνουν την εμφάνισή τους σποραδικά στους δρόμους της Αθήνας ορισμένα εκ των οποίων μοιάζουν να έρχονται από άλλες εποχές, τις χρυσές δεκαετίες της ποδηλασίας του '80 και του '90, των χειροποίητων ατσάλινων πλαισίων κατά κύριο λόγο ιταλικών και γαλλικών: Rossin, Pinarello, De Rosa, Cinelli, Bianchi, Colnago, Milani, Mercier, Peugeot, Motobecane και για τους πιο ψαγμένους πέραν των ευρωπαϊκών συνόρων τα απαράμιλλα πρώτα Specialized Allez του '80.

Θρυλικές επωνυμίες που εκτόξευσαν την αγωνιστική ποδηλασία στη σφαίρα της... τέχνης και οι οποίες κάνουν τη δυναμική επανεμφάνισή τους στις μέρες μας, ανασυρόμενες από σκονισμένες αποθήκες και γκαράζ, καθαρίζονται, ξαναστήνονται και ξαμολιούνται στους δρόμους.

Τι κι αν οι περισσότεροι ενδίδουν στις υπερ-προηγμένες κουρσάρες από ανθρακονήματα και άλλα υλικά διαστημικής τεχνολογίας της NASA, τι κι αν σας προσπερνούν σαν άνεμος λόγω χαμηλού βάρους και άλλων φυσικομαθηματικών παραγόντων.

Εσείς έχετε το αριστουργηματικό Reynolds ατσάλι σας, τα περίτεχνα δεσίματα των σωλήνων με μούφες... Αντικείμενα με ψυχή που θα συνεχίσουν να υπάρχουν και μετά από άλλα 30-40 χρόνια, όταν οι carbon πύραυλοι θα έχουν περάσει από ένα εκατομμύριο χωματερές και άλλες τόσες ανακυκλώσεις.

Στο κάτω-κάτω it's the engine that counts!

Αυτά τα παλαιά έμψυχα τροχοφόρα έχουν πλέον «σπίτι» στην Αθήνα. Και μάλιστα όχι ένα, αλλά δύο:

Το 48x17 cycles (http://48x17.com/) στο Κουκάκι:

Και το Vicious Cycles Athens (http://vca.gr/) στου Ψυρρή:

Καλές βόλτες...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ