Cosca: Δυναμική επιστροφή και γεύσεις με άρωμα... μαφίας στο ανανεωμένο σιτσιλιάνικο στέκι - iefimerida.gr

Cosca: Δυναμική επιστροφή και γεύσεις με άρωμα... μαφίας στο ανανεωμένο σιτσιλιάνικο στέκι

Cosca: Δυναμική επιστροφή και γεύσεις με άρωμα... μαφίας στο ανανεωμένο σιτσιλιά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε μια ξεχασμένη πλατεία στο Κουκάκι, πάνε 6 χρόνια που ένα μικρό στέκι μας μύησε πρώτο στις σιτσιλιάνικες γεύσεις. Το Cosca από τις 10 Οκτωβρίου ξαναμπήκε δυναμικά στο γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, ανανεωμένο με φρέσκες ιδέες στην κουζίνα και στη σάλα του.Δοκιμάσαμε πένες Νόρμα: αυθεντική σιτσιλιάνικη σπεσιαλιτέ με μελιτζάνα, μοτσαρέλλα και φρέσκια ντομάτα. Καρπάτσιο ξιφία και ταλιολίνι με σαρδέλες από τις θαλασσινές λιχουδιές. Τολμήσαμε περίεργους συνδυασμούς όπως λινγκουίνι με γαρίδες, ρόκα σε σάλτσα από λιμοντσέλο.

Ο τεράστιος μαυροπίνακας με τα πιάτα ημέρας μας προέτρεψε να δοκιμάσουμε ορεκιέτε με σαλτίτσια, το παραδοσιακό καυτερό σιτσιλιάνικο λουκάνικο που δύσκολα βρίσκουμε στην Αθήνα. Αφήσαμε για το τέλος την χειροποίητη τιραμισού που φτιάχνεται τη στιγμή που την παραγγέλνεις και ενθουσιαστήκαμε μαζί της.

Όλα αυτά τα ζήσαμε σ' ένα μικρό αλλά πολύ ζεστό και καλόγουστο χώρο με χρώματα σε δυνατές πινελιές Ιταλίας. Δεν είναι τυχαίο ότι το δημιουργικό της χεράκι έχει βάλει η Σίσυ Φειδά. Χαζέψαμε στο τεράστιο ταμπλώ του Flavio Tibaldi που απεικονίζει σε καρτούν διάθεση την καθημερινή ζωή του νησιού. Ταξιδέψαμε νοητά και μουσικά με μεγάλη παρέα: Mina, Giorgia, Nino Rota και πολλά άλλα «πειραγμένα» ακούσματα.Και επειδή τα ιταλικά μας στάθηκαν λίγα, ρωτήσαμε τι είναι Cosca. Φύγαμε χορτάτοι και με μια έξτρα λέξη στο ιταλικό μας λεξιλόγιο. Cosca στη Σικελία λένε την καρδιά της αγκινάρας. Οι δε Ιταλοί όμως τη χρησιμοποιούν μεταφορικά για να προσδιορίσουν τον πυρήνα μικρής μαφιόζικης παρέας.Τελικά γι' αυτούς τους νότιους η κουζίνα και η μαφία είναι εξίσου σεβαστές.Cosca, Πραμάντων 10 Κουκάκι, 210-9210229

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ