Αρχίζουν τα μαθήματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από τη Δευτέρα- Στην ίδια κατεύθυνση το Πανεπιστήμιο Αθηνών - iefimerida.gr

Αρχίζουν τα μαθήματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από τη Δευτέρα- Στην ίδια κατεύθυνση το Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αρχίζουν τα μαθήματα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο από τη Δευτέρα- Στην ίδια κ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Επιστρέφουν στα αμφιθέατρα οι φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τη Δευτέρα, καθώς η γενική συνέλευση των καθηγητών αποφάσισε την έναρξη των μαθημάτων, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο. Στην ίδια κατεύθυνση προσανατολίζονται στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου το κλίμα είναι τεταμένο ανάμεσα στο Συμβούλιο του Ιδρύματος και τον πρύτανη.

Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οι διοικητικοί υπάλληλοι θα αποφασίσουν την Παρασκευή για το μέλλον των απεργιακών κινητοποιήσεων. Στην έναρξη των μαθημάτων προσανατολίζονται και τα τμήματα Φιλοσοφικής και Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου έχει ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στο Συμβούλιο και τον Θεοδόση Πελεγρίνη.

Το Συμβούλιο εξέδωσε τρισέλιδη ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρό του, Δημήτρη Μπερτσιμά, με την οποία καταλογίζει στον κ. Πελεγρίνη σοβαρότατες ευθύνες για την κατάσταση στο ίδρυμα. Ουσιαστικά κατηγορούν τον πρύτανη πως συγκαλύπτει την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων, που συνεχίζεται για εννέα εβδομάδες.

Για τον λόγο αυτό το Συμβούλιο ζήτησε από το υπουργείο Παιδείας «να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ελεγχθεί κατά πόσο ο πρύτανης του ΕΚΠΑ ανταποκρίνεται στα καθήκοντά του», από τη Σύγκλητο να αναλάβει τις ευθύνες που εκ του νόμου διαθέτει και από την κυβέρνηση να διασφαλίσει το κύρος του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας.

Απαντώντας στην ανακοίνωση, ο κ. Πελεγρίνης μιλώντας στην «Καθημερινή» έκανε λόγο για ψευδή και ανυπόστατα στοιχεία. Παράλληλα χαρακτήρισε την ανακοίνωση συκοφαντική και προανήγγειλε πως θα προσφύγει στη δικαιοσύνη καθώς οι «συκοφάντες ενεργούν με σκοπό να βλάψουν τα συμφέροντα και τη φήμη του αρχαιότερου πανεπιστημίου της χώρας καθώς και την υπόληψη του πρύτανή του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ