Το Ψηφιακό Πλανητάριο γίνεται 10 χρονών και μας ταξιδεύει «Στα Μονοπάτια των Άστρων» - iefimerida.gr

Το Ψηφιακό Πλανητάριο γίνεται 10 χρονών και μας ταξιδεύει «Στα Μονοπάτια των Άστρων»

Το Ψηφιακό Πλανητάριο γίνεται 10 χρονών και μας ταξιδεύει «Στα Μονοπάτια των Αστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα μονοπάτια των Άστρων θα μας ταξιδέψει απόψε το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, γιορτάζοντας τα 10 χρόνια λειτουργίας του.

Άνοιξε τις πύλες του το Νοέμβριο του 2003 και αποτελεί το μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο ψηφιακό πλανητάριο στον κόσμο.

Διαθέτει γιγάντιο θόλο-οθόνη διαμέτρου 25 μέτρων και επιφάνειας 950 τ.μ., τρία συστήματα τρισδιάστατης εικονικής πραγματικότητας και προβολικό σύστημα ακτίνων λέιζερ, ενώ τα υπολογιστικά του συστήματα αναβαθμίζονται κάθε τέσσερα χρόνια.

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την έναρξη λειτουργίας του, θα προβάλει τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 την επετειακή παράσταση «Στα Μονοπάτια των Άστρων», συμπαραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας και της εταιρίας Evans & Sutherland, με δωρεάν είσοδο και τέσσερις παραστάσεις στις 18:00, τις 19:15, τις 20:15 και τις 21:15.

Ωστόσο για όσους δεν θα μπορέσουν να πάνε σήμερα, η συγκεκριμένη παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου και θα προβάλλεται από τις 6 Νοεμβρίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ