Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες] - iefimerida.gr

Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες]

Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [ει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιστεύετε στους γάμους από συνοικέσιο; Στην Κίνα έχουν εξελίξει τόσο πολύ το φαινόμενο, ώστε το έχουν αναγάγει σε εβδομαδιαία εκδήλωση. Πρόκειται για το γνωστό νυφοπάζαρο της Σανγκάης, στο οποίο οι γονείς των νέων πηγαίνουν για να διαλέξουν τον κατάλληλο σύντροφο για τα βλαστάρια τους.

Κάθε Σαββατοκύριακο μητέρες και πατέρες έρχονται σε μια ηλιόλουστη γωνιά του Πάρκου του Λαού, στη Σανγκάη, για να βρουν την κατάλληλη νύφη ή γαμπρό για το παιδί τους.

Η κατάσταση που επικρατεί εκεί είναι σουρεαλιστική: Πολλοί υποψήφιοι φτιάχνουν αφίσες με τα χαρακτηριστικά τους (ύψος, ηλικία, εισόδημα, εκπαίδευση και προίκα) και τις μοιράζουν στους περαστικούς, ενώ άλλοι έρχονται με ένα σημειωματάριο στο χέρι, καταγράφοντας τις «ευκαιρίες».

Μεγαλώνοντας σε μία κοινωνία που βάζει την εκπαίδευση και την εργασία πάνω από τον έρωτα, πολλοί νέοι δυσκολεύονται να κάνουν σχέσεις, γεγονός που αποτελεί πηγή βαθιάς ανησυχίας για τους γονείς τους, σε μια κοινωνία η οποία θεωρεί επιτακτική την επιβίωση του οικογενειακού θεσμού.

Η πόλη διοργανώνει επίσης και μία ετήσια «έκθεση έρωτα και γάμου», για να βοηθήσει τους νέους ανθρώπους να βρουν την αγάπη, προσελκύοντας τουλάχιστον 18.000 κατοίκους.

«Πολλά από τα παιδιά που γεννήθηκαν μετά το 1980, δεν έχουν αδέλφια. Έτσι μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον όπου δεν έχουν την εμπειρία για να συναντηθούν με ανθρώπους του αντίθετου φύλου» εξηγεί ο Σονγκ Λι, ιδρυτής διαδικτυακής υπηρεσίας γνωριμιών, μιλώντας στο CNN.

Το νυφοπάζαρο λειτουργεί περίπου από το 2004, λέει ο Λι , ο οποίος διευθύνει επίσης και μια επαγγελματική υπηρεσία συνοικεσίων στο πάρκο. Με σχεδόν τριπλάσιο αριθμό γυναικών να αναζητούν τον τέλειο άνδρα, η επιχείρηση, είναι τόσο κερδοφόρα όσο και δύσκολη.

Οι άνδρες μπορούν να γραφτούν δωρεάν, ενώ για τις γυναίκες, η χρέωση είναι 500 δολάρια.

Επίσης υπάρχει και όριο ηλικίας. Οι άνδρες που γεννήθηκαν μετά το 1970 μπορούν να εγγραφούν, αλλά οι γυναίκες πρέπει να είναι κάτω από 33.

Υπάρχουν πάρα πολλές γυναίκες ανύπαντρες στη Σανγκάη και συνήθως πρόκειται για γυναίκες αστές, μορφωμένες, άνω των 27 ετών.

Τα στατιστικά είναι υπέρ των Κινέζων γυναικών, αφού σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία της Κίνας, υπάρχουν 34 εκατομμύρια περισσότεροι άνδρες απ' ότι γυναίκες στην Κίνα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρουν σύζυγο εύκολα.

Οι Κινέζοι άνδρες τείνουν να απορρίπτουν την ηλικία και το μορφωτικό επίπεδο και επιπλέον πολλοί από τους άγαμους άνδρες της Κίνας, ζουν στην ύπαιθρο και όχι στη Σανγκάη

Ωστόσο για τους επίδοξους γονείς, η απόσταση δεν αποτελεί εμπόδιο για τις φιλοδοξίες των γονέων να παντρέψουν τα παιδιά τους και φυσικά δεν χρειάζεται ούτε καν η συγκατάθεση των παιδιών τους.

Χαρακτηριστικά, μία μητέρα μοιράζει χειρόγραφες αφίσες μεγέθους Α4, αναζητώντας εναγωνίως σύζυγο για την 36χρονη κόρη της, η οποία εργάζεται ως λογίστρια στο Τορόντο. Το νυφοπάζαρο έχει μία ειδική πτέρυγα για τους γονείς που έχουν παιδιά που ζουν στο εξωτερικό.

Ωστόσο, η ίδια δεν θέλησε να δώσει το όνομα της στη δημοσιότητα γιατί όπως δήλωσε «η κόρη μου δεν ξέρει ότι το κάνω αυτό και δεν θέλω να το μάθει. Θέλω μόνο να βρει κάποιον με μια σταθερή δουλειά, που είναι ανεκτικός και ανοιχτόμυαλος.»

Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Νυφοπάζαρο στη Σανγκάη: Ενα υπαίθριο γραφείο συνοικεσίων στο πάρκο της πόλης [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ