Πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος βλέπει ο Σόιμπλε, αλλά περιμένει περισσότερα - iefimerida.gr

Πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος βλέπει ο Σόιμπλε, αλλά περιμένει περισσότερα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, αναγνωρίζει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, διαχωρίζοντας πάντως την ελληνική περίπτωση από τις υπόλοιπες χώρες που τελούν υπό προγράμματα διεθνούς χρηματοπιστωτικής στήριξης. Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επαναλαμβάνει ότι ανάπτυξη με χρέη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.

«Ιρλανδία και Ισπανία θα ολοκληρώσουν προσεχώς με επιτυχία το πρόγραμμά τους. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και στην Ελλάδα επίσης υπάρχει σημαντική πρόοδος», αναφέρει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχωρεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Der Tagesspiegel».

Ταυτόχρονα όμως, σημειώνει πως εκεί όπου η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα χρέη είναι χαμηλότερα, «γι' αυτό κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση καλύτερα απ' ό,τι άλλοι».

Αναφερόμενος στην πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η Γερμανία στηρίζει τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και εκτιμά ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με την τραπεζική ένωση και την ευθύνη που θα αναλάβουν οι πολίτες, απορρίπτει το ενδεχόμενο να δοθούν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για να διασωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σε ερώτηση τέλος, εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, ο Σόιμπλε απαντά απλά με ένα χαμόγελο.

«Σε αυτή την ερώτηση και σε όλες τις παραλλαγές της απαντώ πάντα μ' ένα φιλικό χαμόγελο», αρκέστηκε να πει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ