Παπανδρέου: Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει το μίσος και το διχασμό - Οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε - iefimerida.gr

Παπανδρέου: Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει το μίσος και το διχασμό - Οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη βαθιά λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη «από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών», στο Νέο Ηράκλειο, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.O πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων» και πως «μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».

«Το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι είναι ώρες ευθύνης για όλους όσοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, για όλους όσοι πιστεύουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου και προσθέτει: «Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του».

«Μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε», τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός σημειώνοντας, παράλληλα, ότι «η πόλωση υπονομεύει τη συλλογική δύναμη και θέληση της Ελληνικής κοινωνίας».

«Είναι αυτονόητη αλήθεια», συνεχίζει, «ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν το μίσος και το διχασμό» και συμπληρώνει πως «ούτε μπορεί η Ελλάδα να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και τη βία».

Ο κ. Παπανδρέου, καθώς όπως αναφέρει «αισθάνεται την ανάγκη» να το κάνει, επαναλαμβάνει εν συνεχεία και όσα είχε δηλώσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην συγκεκριμένη δήλωσή του τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «η βία είναι βία, από όπου κι αν προέρχεται, απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα, απέναντι σε οποιονδήποτε», ότι είναι «αδικαιολόγητη και καταδικαστέα» και πως «το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ