Πότε θα γίνει το Facebook... νεκροταφείο- Οταν οι νεκροί χρήστες θα ξεπερνούν τους ζωντανούς - iefimerida.gr

Πότε θα γίνει το Facebook... νεκροταφείο- Οταν οι νεκροί χρήστες θα ξεπερνούν τους ζωντανούς

Πότε θα γίνει το Facebook... νεκροταφείο- Οταν οι νεκροί χρήστες θα ξεπερνούν το
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι θα πεθάνουν μία ημέρα, αν και γενική ελπίδα είναι να μη γίνει σύντομα αυτό. Κάτι που σημαίνει, ότι θα έρθει η στιγμή που το Facebook θα... μοιάζει με νεκροταφείο. Πιο απλά, οι χρήστες που έχουν αφήσει αυτό το μάταιο κόσμο θα είναι περισσότεροι από εκείνους που παραμένουν εν ζωή.

Πότε θα συμβεί αυτό; Το καυτό ερώτημα ανέλαβε να απαντήσει το blog «What If?». Αφού λοιπόν έγινε μία- όχι και τόσο επιστημονική είναι η αλήθεια- μελέτη, το συμπέρασμα είναι πως οι περισσότεροι χρήστες του Facebook θα είναι... ανενεργοί κάπου ανάμεσα στο 2060 και το 2130.

Αυτό θα εξαρτηθεί από το ρυθμό ανάπτυξης του μέσου, όπως αναλύει ο μπλόγκερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 10-20 εκατ. άτομα που είχαν δημιουργήσει λογαριασμό, αλλά δεν είναι πλέον ανάμεσά μας.

Το ερώτημα λοιπόν είναι αν το Facebook θα συνεχίσει να προσελκύει νέους χρήστες. Αν αυτό συμβεί, τότε οι νεκροί θα... καταλάβουν το συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης έπειτα από αρκετά χρόνια, καθώς αυτό δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το 2130.

Αν όμως οι νέοι αρχίσουν να γυρίζουν την πλάτη τους στο Facebook για κάποιο άλλο αντίστοιχο μέσο, τότε η στιγμή της... κρίσης θα έρθει πολύ νωρίτερα, κοντά στο 2065, σύμφωνα πάντα με το... πόρισμα του μπλόγκερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ