Έτοιμο το νέο Qashqai που θα έχει και κινητήρα 1.200 κυβικών - iefimerida.gr

Έτοιμο το νέο Qashqai που θα έχει και κινητήρα 1.200 κυβικών

Έτοιμο το νέο Qashqai που θα έχει και κινητήρα 1.200 κυβικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο χρόνος μετρά πλέον αντίστροφα για την εμφάνιση της νέας εκδοχής του αυτοκινήτου που ουσιαστικά καθιέρωσε τη μορφή των σύγχρονων SUV ή crossover. Στις 7 Νοεμβρίου λοιπόν η Nissan θα παρουσιάσει τη 2η γενιά του πιο επιτυχημένου μοντέλου της της τελευταίας δεκαετίας (και βάλε), του Qashqai.

Η εμφάνιση του οποίου θα συνδυάζει στοιχεία από το concept Hi-Cross αλλά και από το καινούργιο X-Trail και σύμφωνα με τους ανθρώπους της ιαπωνικής εταιρείας «θα θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία».

Βάση του νέου Qashqai θα είναι το καινούργιο μεταβλητό πλαίσιο με τον κωδικό CMF της Nissan, οι βασικές εκδόσεις του θα είναι προσθιοκίνητες, ενώ οι τετρακίνητες θα διαθέτουν την επόμενη γενιά του συστήματος μετάδοσης με τον ηλεκτρομαγνητικό συμπλέκτη.

Στους κινητήρες το μεγάλο νέο είναι ο 1.2 DiG-T, ο καινούργιος turbo βενζίνης των 1.200 κυβικών (γνωστός από τη γκάμα των Renault) και των 114 ίππων, ενώ οι γνωστοί και ιδιαίτερα καλοί diesel των 1.500 και 1.600 κυβικών με 110 και 130 ίππους αντίστοιχα φυσικά και θα είναι παρόντες. Πριν το 2015 αναμένεται και μια plug-in υβριδική έκδοση, ενώ το πιο πιθανό είναι να μην υπάρξει διάδοχος για το επταθέσιο Qashqai+2, από τη στιγμή που υπάρχει αντίστοιχη έκδοση του X-Trail.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ