12 με 16 εκατομμύρια για τον πίνακα του Γουόρχολ που απεικονίζει τη Mercedes W196 - iefimerida.gr

12 με 16 εκατομμύρια για τον πίνακα του Γουόρχολ που απεικονίζει τη Mercedes W196

12 με 16 εκατομμύρια για τον πίνακα του Γουόρχολ που απεικονίζει τη Mercedes W19
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Άντι Γουόρχολ τη χρονιά που πέθανε (1987) είχε ολοκληρώσει 35 μεταξοτυπίες και 12 πίνακες από τα 80 συνολικά έργα που είχε συμφωνήσει να δημιουργήσει για λογαριασμό της Mercedes και της Daimler Art Collection.

Ένας από τους 12 πίνακες είναι ο γιγαντιαίος (διαστάσεις: 4,076x4,575 μέτρα) με την ονομασία «Mercedes-Benz W196 R Grand Prix Car (Streamlined Version, 1954)», ο οποίος απεικονίζει την πιο αεροδυναμική εκδοχή του μονοθεσίου με το οποίο ο μεγάλος Αργεντινός, ο θρυλικός Juan Manuel Fangio, κέρδισε το πρωτάθλημα του 1954. Το αυτοκίνητο που στο τελευταίο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο άλλαξε χέρια έναντι 30 εκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που το καθιστά το πιο ακριβό που έχει πουληθεί σε δημοπρασία.

Ο πίνακας που το απεικονίζει με το κλασικό στυλ του πάπα της pop art θα πουληθεί, επίσης σε δημοπρασία, στις 12 Νοεμβρίου από τον οίκο Christie's στη Νέα Υόρκη και η τιμή του κυμανθεί μεταξύ 12 και 16 εκατομμυρίων δολαρίων. Σχεδόν τα μισά δηλαδή από την W196 σε αλουμίνιο και μαγνήσιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ