To σπάνιο success story της Ελλάδας: Το Associated Press μαγεύεται από τη Λυρική Σκηνή και την υμνεί [βίντεο] - iefimerida.gr

To σπάνιο success story της Ελλάδας: Το Associated Press μαγεύεται από τη Λυρική Σκηνή και την υμνεί [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφωνο το διεθνές κοινό παρακολουθεί την επέλαση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής που από την απειλή του λουκέτου έφτασε στην εξυγίανση και τώρα στην προετοιμασία για την μεταστέγαση στο κτίριο όνειρο του Renzo Piano στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Το Associated Press με εκτενές ρεπορτάζ και βίντεο αναφέρεται σε ένα σπάνιο success story της Ελλάδας – όπως έγραφε και η iefimerida.gr τον περασμένο Σεπτέμβριο.

To σπάνιο success story της Ελλάδας: Το Associated Press μαγεύεται από τη Λυρική Σκηνή και την υμνεί [βίντεο] | iefimerida.gr 0

Το βίντεο με δυναμικό μοντάζ περιδιαβαίνει από την αίθουσα του θεάτρου Ολύμπια και την όπερα Σταχτοπούτα που ανεβαίνει αυτές τις μέες, στο γραφείο του καλλιτεχνικού διευθυντή Μύρων Μιχαηλίδη (του «τρελού» Μύρωνα Μιχαηλίδη σύμφωνα με το BBC) και από εκεί στο σκάμμα θαύμα της Αθήνας, δηλαδή στο υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος στο Φάληρο. Είναι το σημείο απ' όπου η διευθύντρια επικοινωνίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Λένια Βλαβιανού εξηγεί πως το Κέντρο Πολιτισμού μπορεί να δώσει μια ζωογόνο ώθηση στο ηθικό των Ελλήνων αυτή τη δύσκολη εποχή της κρίσης και της πληγωμένης υπερηφάνειας, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πόλος έλξης τουρισμού (της λεγόμενης βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας).

Στο ρεπορτάζ υπάρχουν εκτενή στοιχεία για το οικονομικό θαύμα της Λυρικής από το 2009 ως σήμερα, τις μεγάλες προκλήσεις και το μέλλον που διαγράφεται ήδη μέσα από το Κέντρο Πολιτισμού. Αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Λυρική μεταμορφώθηκε και από χρέος 17 εκατομμυρίων ευρώ έφτασε μέσω εξορθολογισμού σε χρέος 4,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσα σε αυτή την κρίσιμη τριετία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μύρων Μιχαηλίδης δηλώνει πως όχι, η Λυρική δεν έχει ομοιότητες με τη Σταχοπούτα, πέρα από το γεγονός ότι το καλό πάντα κερδίζει. Επικέντρωσε στο γεγονός ότι η Λυρική βγήκε από τα τείχη της, άγγιξε το κοινό, κοινωνικοποιήθηκε απόλυτα.

To σπάνιο success story της Ελλάδας: Το Associated Press μαγεύεται από τη Λυρική Σκηνή και την υμνεί [βίντεο] | iefimerida.gr 1

Οι εικόνες εναλλάσσονται μοναδικά όπως και οι ήχοι: Από τους ήχους του Ροσσίνι και της δυναμικής ορχήστρας της Λυρικής, στους ήχους των γερανών και των εκσκαφέων στο υπό κατασκευή Κέντρο Πολιτισμού. Στοιχεία ποίησης, λυρισμού και στις δύο εικόνες που αφορούν μια αληθινή ιστορία της Ελλάδας. Μια ιστορία -επιτέλους – επιτυχίας.

Διαβάστε εδώ ένα αναλυτικό ρεπορτάζ για το success story της Λυρικής. Eπάνω, σκίτσο του Renzo Piano για τη Λυρική στο Κέντρο Πολιτισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ