Στέλλα Μπομποτσιάρη-Βρη: Η Ελληνίδα που διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε όλον τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο - iefimerida.gr

Στέλλα Μπομποτσιάρη-Βρη: Η Ελληνίδα που διδάσκει την ελληνική γλώσσα σε όλον τον κόσμο μέσα από το διαδίκτυο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ιστορίες όπου η κρίση γίνεται ευκαιρία δημιουργίας και επιτυχίας δε σταματούν και μια από αυτές είναι η περίπτωση της Στέλλας Μπομποτσιάρη-Βρη.

Με σπουδές στην Ελληνική Φιλολογία και μεταπτυχιακό στη χρήση τεχνολογικών μέσων στην εκπαίδευση η ιδέα ενός διαδικτυακού σχολείου υπήρχε πάντα στο μυαλό της. Η ευκαιρία δόθηκε όταν έμεινε άνεργη. Τότε δημιούργησε την πλατφόρμα Greek Lessons OnLine, προσφέροντας διαδικτυακά μαθήματα ελληνικής γλώσσας όλων των επιπέδων σε νέους και ενήλικες που διαμένουν είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα.

Η διδασκαλία μέσω της υπηρεσίας Greek Lessons OnLine διεξάγεται με τη χρήση μιας καινοτόμου διαδικτυακής πλατφόρμας ειδικά σχεδιασμένης για διδασκαλία και ανάλογα προσαρμοσμένης για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Ετσι, παιδιά και ενήλικες από όλο τον κόσμο μπορούν να μάθουν και να αγαπήσουν την ελληνική γλώσσα αλλά και την ελληνική ιστορία και κουλτούρα.

Αυτό που τη συγκινεί περισσότερο είναι η ανάγκη των ομογενών να μάθουν ελληνικά. Έχοντας αφήσει πριν από χρόνια τα θρανία, είναι πρόθυμοι να μελετούν, να μαθαίνουν, να επικοινωνούν. Είναι ενθουσιώδεις και τους ξυπνούν μνήμες που θέλουν να μοιραστούν μαζί της.

Με ποιον τρόπο διδάσκεται η ελληνική γλώσσα;

Η εκμάθηση μέσω της Greek Lessons OnLine βασίζεται σε διαδικτυακή επικοινωνία του καθηγητή και του μαθητή (ή του γκρουπ μαθητών) σε πραγματικό χρόνο. Διεξάγεται μέσω ενός ειδικά διαμορφωμένου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος διαδικτυακών «συναντήσεων». Πρόκειται για μια καινοτόμο διαδραστική πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη για τη διδασκαλία γλωσσών και προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τη λειτουργία της Greek Lessons OnLine. Με αυτό τον τρόπο η εκμάθηση γίνεται εύκολα, αποδοτικά και πολύ διασκεδαστικά.

Όπως αναφέρει η ίδια στο doctv, το βιολογικό της ρολόι έχει αποσυντονιστεί αφού μπορεί το πρωί να διδάσκει στην Αυστραλία, το απόγευμα στην Αμερική και μετά να μιλάει στο skype με συνεργάτες στην Ουάσινγκτον. «Είμαστε πολίτες του κόσμου» αναφέρει.

Η μεγαλύτερη «πληρωμή» πάντως της Στέλλας παραμένει το ευχαριστώ. Όχι thank you ή merci, αλλά το να μπορεί ο μαθητής να εκφράζει ό,τι αισθάνεται στην ελληνική γλώσσα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ