Δεύτερη «πεντάρα» του Ολυμπιακού στον Φωκικό- Θύμα έκπληξης τρεις της Super League στο Κύπελλο - iefimerida.gr

Δεύτερη «πεντάρα» του Ολυμπιακού στον Φωκικό- Θύμα έκπληξης τρεις της Super League στο Κύπελλο

Δεύτερη «πεντάρα» του Ολυμπιακού στον Φωκικό- Θύμα έκπληξης τρεις της Super Leag
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλισέ περί θεσμού των εκπλήξεων δεν έχει προκύψει τυχαία για το Κύπελλο. Και αυτές δεν έλειψαν από το «μενού» της δεύτερης φάσης, με τρεις ομάδας της Super League να γίνονται το θύμα τους. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός έχει βάλει στο... μάτι τον Φωκικό, αφού τον φόρτωσε με δεύτερη «πεντάρα», ενώ στην επόμενη φάση χωρίς να ιδρώσουν πέρασαν και ο ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό.

Βραδιά θεάματος ήταν εκείνη στην Αμφισσα, όπου μπήκαν οχτώ γκολ ανάμεσα στον Φωκικό και τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» βέβαια να κερδίζουν με 5-3. Οι γηπεδούχοι έκαναν το... λάθος να προηγηθούν στο 8' με τον Φράγκο, αλλά η απάντηση ήταν καταιγιστική με τέσσερα γκολ. Ξεκίνησε ο Φουστέρ (16') και ακολούθησαν Βάις (23'), Ολαϊτάν (25') και Εντινγκά (33'). Ο Φωκικός κατάφερε να μειώσει σε 3-4 με τον Ράντι (51') και τον Αλβάρες (76'), αλλά ο Παπασάββας (86') έγραψε το τελικό 3-5.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε για δεύτερη φορά τον Εργοτέλη (1-0), χάρη στο γκολ του Μπεργκ με κεφαλιά (49'), ενώ με το ίδιο σκορ ξεμπέρδεψε με την... αγγαρεία στην Καρδίτσα απέναντι στην Αναγέννηση ο ΠΑΟΚ, με τον Ολίσε να σκοράρει (68').

Αποκλεισμός με γκολ από τερματοφύλακα

Θύμα έκπληξης από την άλλη έπεσαν τρεις ομάδες της Super League, ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Λεβαδειακός και ο Πανθρακικός, που αποκλείστηκαν από ομάδες της Football League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα ηττήθηκε με 1-0 από τον Αιγινιακό, με τον Τσουρλίνοφ να σημειώνει το μοναδικό γκολ (25') και τους φιλοξενούμενους να μην καταφέρνουν να αντιδράσουν. Ο Λεβαδειακός παρότι νίκησε 3-2 αποκλείστηκε από τον Αστέρα Μαγούλας (είχε ηττηθεί με 2-1 στην Ελευσίνα) και μάλιστα με γκολ του τερματοφύλακα Κασμερίδη στις καθυστερήσεις! Ο Λεβαδειακός προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Ορτέγκα (25') και Ροτζέριο (47'). ο Αστέρας μείωσε με τον Νίνη στο 83', αλλά τρία λεπτά αργότερα, ο Μπούστο έκανε το 3-1. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο τερματοφύλακας του Αστέρα, Κασμερίδης είχε προωθηθεί σε εκτέλεση κόρνερ και με κεφαλιά σκόραρε και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.

Ο Πανθρακικός ηττήθηκε στα πέναλτι με 4-1 από τη Νίκη Βόλου, με το ματς να λήγει 2-1 στην κανονική διάρκεια, σκορ με το οποίο είχε νικήσει η Νίκη στο πρώτο παιχνίδι. Ο Πανθρακικός προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Τζανή (15') και Ιγκορ (31'), ενώ η Νίκη μείωσε με τον Ανιέτε στο 79'. Στην παράταση δεν άλλαξε τίποτα και έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι, με τη Νίκη να παίρνει την πρόκριση (4-1).
Τέλος, εύκολα πέρασε στους 16' ο Πανιώνιος, αφού κράτησε το 0-0 απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμαριάς, καθώς είχε κερδίσει με 3-1 στη Ν. Σμύρνη.

Τα αποτελέσματα στις ρεβάνς για τη β' φάση του κυπέλλου Ελλάδας (στην παρένθεση το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα)
Πανθρακικός-Νίκη Βόλου 2-1 (1-2) *
* Παράταση. Προκρίθηκε η Νίκη Βόλου με 4-1 στα πέναλτι
Λεβαδειακός-Αστέρας Μαγούλας 3-2 (1-2)
Αιγινιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 1-0 (0-0)
Απόλλων Καλαμαριάς-Πανιώνιος 0-0 (1-3)
Απόλλων Σμύρνης-Πλατανιάς 2-1 (1-1)
Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-1 (1-2)
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΠΑΟΚ 0-1 (0-3)
Φωκικός-Ολυμπιακός 3-5 (1-5)

Την Πέμπτη διεξάγονται οι αγώνες
Καλλονή-Πιερικός (14:30, Δημ. Γήπεδο Καλλονής) (2-1)
Χανιά-Αστέρας Τρίπολης (15:30, Δημ. Γήπεδο Περιβολίων) (0-0)
Βέροια-Ηρακλής Ψαχνών (15:30, Δημ. Γήπεδο Βέροιας) (1-3)
Παναιτωλικός-Κασσιόπη (15:30, Γηπ. Παναιτωλικού) (1-0)
ΟΦΗ-Καλλιθέα (18:00, Γηπ. "Θ. Βαρδινογιάννης") (1-0)
Ξάνθη-Ηρακλής (18:00, "SKODA Ξάνθη Αρένα") (0-1)
Αρης-Ολυμπιακός Βόλου (20:30, Γηπ. "Κλ. Βικελίδης") (0-1)
Ατρόμητος-Φωστήρας (20:30, Δημ. Γήπεδο Περιστερίου) (1-0)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ