Halloween, μία γιορτή χαράς που έρχεται από την Αμερική [εικόνες] - iefimerida.gr

Halloween, μία γιορτή χαράς που έρχεται από την Αμερική [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γιορτή έχει τις ρίζες της στην αρχαία κελτική γιορτή του Samhain, όπου οι άνθρωποι άναβαν φωτιές και φορούσαν κοστούμια για να απομακρύνουν τα φαντάσματα.


Τον όγδοο αιώνα, ο Πάπας Γρηγόριος ο τρίτος όρισε την 1 Νοεμβρίου ως μέρα να τιμήσει κανείς όλους τους αγίους και μάρτυρες, δηλαδή την ημέρα των Αγίων Πάντων και ενσωμάτωσε ορισμένες από τις παραδόσεις της γιορτής του Samhain. Η παραμονή ήταν γνωστή ως "All Hallows' Eve" και αργότερα "Halloween".

Με την πάροδο του χρόνου, το Halloween εξελιχθεί σε ένα κοσμικό, βασισμένο στην κοινότητα γεγονός που χαρακτηρίζεται από δραστηριότητες κυρίως για παιδιά, όπως το γνωστό "Trick or Treat".

Σε μια σειρά από χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς οι μέρες μικραίνουν και οι νύχτες γίνονται κρύες, οι άνθρωποι συνεχίζουν να εγκαινιάζουν την χειμερινή περίοδο με κοστούμια, συγκεντρώσεις, και γλυκά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ