Οταν η κορυφαία πιανίστα της εποχής μας Μαρία Ζοάο Πίρες βγήκε στη σκηνή προετοιμασμένη για λάθος κονσέρτο[βίντεο] - iefimerida.gr

Οταν η κορυφαία πιανίστα της εποχής μας Μαρία Ζοάο Πίρες βγήκε στη σκηνή προετοιμασμένη για λάθος κονσέρτο[βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πανικός, η απόγνωση, το σοκ αποτυπώνονται στο πρόσωπο της σπουδαίας πιανίστα Μαρία Ζοάο Πίρες όταν συνειδητοποιεί ότι εμφανίστηκε σε γενική δοκιμή κονσέρτου προετοιμασμένη να παίξει διαφορετικό κομμάτι του Μότσαρτ από αυτό που έπαιζε η ορχήστρα.

Το να ακούσει κανείς την Πίρες να παίζει αποτελεί ευλογία και τύχη μεγάλη: πρόκειται για στιγμές ακατέργαστης μαγείας. Το μικρό της ατύχημα καταγράφεται στο βίντεο που ακολουθεί με τον μαέστρο. Ο πανικός της όμως γρήγορα μετατράπηκε σε θαύμα καθώς από μνήμης η Πίρες άρχισε να παίζει το κομμάτι και ήταν για μια ακόμα φορά συναρπαστική.

Η Μαρία Ζοάο Πίρες, έρχεται στην Αθήνα και συγκεκριμένα αύριο στο Μέγαρο Μουσικής. Πρόκειται για ένα σημαντικό μουσικό γεγονός που ανοίγει τον φετινό Κύκλο του Μεγάρου «Μεγάλες Ορχήστρες-Μεγάλοι Μαέστροι»: η σύμπραξη μιας από τις σημαντικότερες συμφωνικές ορχήστρες της Ευρώπης, της Ορχήστρας του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης, με την Μαρία Ζοάο Πίρες - την κορυφαία πιανίστα της εποχής μας που εδώ και δεκαετίες εξακολουθεί να καθηλώνει το κοινό με την τελειότητα της τέχνης της, την καθαρή, ανεπιτήδευτη, ποιητική, λυτρωτική κι αέρινη ερμηνεία της - στο Τέταρτο Κοντσέρτο του Μπετόβεν. Το πρόγραμμα της ξεχωριστής συναυλίας που πραγματοποιείται την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, περιλαμβάνει ακόμη το ορχηστρικό κομμάτι που ο ελβετός, ουγγρικής καταγωγής, συνθέτης Σάντορ Βέρες αφιέρωσε στο δάσκαλό του, συνθέτη και πιανίστα Μπέλα Μπάρτοκ αλλά και τη χαρμόσυνη και λυρική Όγδοη Συμφωνία του Ντβόρζακ, που ο ρομαντικός συνθέτης εμπνεύστηκε από τις λαϊκές μουσικές της γενέτειράς του, Βοημίας. Την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης διευθύνει ο διάσημος και πολυβραβευμένος μαέστρος Ιβάν Φίσερ που εδώ και τριάντα χρόνια έχει συνδέσει το όνομα και την καλλιτεχνική του πορεία μαζί της καθώς, εκτός από ιδρυτής της, έχει διαδραματίσει σημαίνοντα μεταρρυθμιστικό ρόλο στην ιστορία της. -

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ