ΑΚΕΛ: Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτούσε το εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου, ΕΛAM- Τους νοικιάζουν και τα γραφεία - iefimerida.gr

ΑΚΕΛ: Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτούσε το εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου, ΕΛAM- Τους νοικιάζουν και τα γραφεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοβαρές κατηγορίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της Κύπρου Ε.ΛΑ.Μ. Εξαπολύει το αριστερό κόμμα ΑΚΕΛ, το οποίο κατηγορεί την Χρυσή Αυγή πως το χρηματοδοτεί τακτικά μέσω της κρατική επιχορήγησης που έπαιρνε μέχρι πρόσφατα από το ελληνικό κράτος.

Σε ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης, υποστηρίζει πως σε διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής πριν από μερικές εβδομάδες, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, «παραδέχθηκαν ανοιχτά πως όχι μόνο η Χρυσή Αυγή είναι η ''μητρική'' οργάνωση του ΕΛΑΜ, αλλά και ότι χρησιμοποιούν μέρος της κρατικής επιχορήγησης για την χρηματοδότηση του, πληρώνοντας ενοίκια για δύο από τα τρία γραφεία που διατηρούν στην Κύπρο».

Στη συνέχεια, το ΑΚΕΛ τονίζει πως «καθώς η Χρυσή Αυγή ερευνάται από τις Αρχές με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, θεωρούμε πως δημιουργείται ένα σοβαρό θέμα μετά την παραδοχή αυτή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, το οποίο δείχνει ότι στην πραγματικότητα το ΕΛΑΜ δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χρηματοδοτούμενο και ελεγχόμενο παρακλάδι της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο».

Το δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του ΑΚΕΛ:

ΑΚΕΛ: Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτούσε το εθνικιστικό κόμμα της Κύπρου, ΕΛAM- Τους νοικιάζουν και τα γραφεία | iefimerida.gr 0

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ