Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα

Τι απαντά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το θέμα των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διπλωματική απάντηση έδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο ζήτημα που έχει προκύψει έπειτα από την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων από την ταράτσα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Σε σχετική ερώτηση, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, ανέφερε ότι ισχύει πως «είμαστε ανοιχτοί για συμμετοχή και συζήτηση σε τυχόν ανησυχίες σχετικά με αυτά τα προγράμματα». Παράλληλα υπογράμμισε ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συμμετέχει στη διαδικασία επαναξιολόγησης του τρόπου συγκέντρωσης απόρρητων πληροφοριών από μέρους των ΗΠΑ, της οποίας ηγείται ο Λευκός Οίκος.

Σε αυτή τη διαδικασία, όπως επισήμανε η εκπρόσωπος, οι ΗΠΑ είναι σε επαφή με τους συμμάχους τους σε όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Το Γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανακοίνωσε ότι «δεν σκοπεύουμε να σχολιάσουμε κάθε καταγγελία για συγκέντρωση απόρρητων πληροφοριών και έχουμε ξεκαθαρίσει ότι οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν απόρρητες πληροφορίες σαν αυτές που συγκεντρώνουν όλες οι χώρες του κόσμου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ