Τα «τούρκικα σκαλοπάτια» της Σικελίας – Μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες του κόσμου που κόβει την ανάσα [εικόνες] - iefimerida.gr

Τα «τούρκικα σκαλοπάτια» της Σικελίας – Μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες του κόσμου που κόβει την ανάσα [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια από τις πιο ξεχωριστές παραλίες στον κόσμο βρίσκεται στη γειτονική Σικελία, εντυπωσιάζοντας κάθε επισκέπτη ή ντόπιο.

Πρόκειται για την περίφημη Scala dei Turchi, που μεταφράζεται κοινώς ως «τα τούρκικα σκαλοπάτια», η οποία αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Σικελίας. Το πρώτο πράγμα που αντικρίζει ο επισκέπτης είναι ψηλές, λευκές αναβαθμίδες γεμάτες κόσμο να απολαμβάνει τον ήλιο. Και από κάτω γαλαζοπράσινα νερά περιμένουν για μια βουτιά τους τυχερούς.

Σαν φυσικές ξαπλώστρες με θέα το απέραντο γαλάζιο και την Αφρική αλλά και το εντυπωσιακό φυσικό τοπίο της Σικελίας, η παραλία φημίζεται για τα ασβεστώδη πετρώματα που βρίσκονται στη μία πλευρά της, δημιουργώντας αυτή την ξεχωριστή εικόνα. Και από την άλλη η αμμώδης ακτή, που θυμίζει συμβατικές παραλίες.

Ολόκληρη η περιοχή αποτελεί έναν από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, που πλημμυρίζει κόσμο ο οποίος κάνει μια μικρή ανάβαση για να απολαύσει θέα και μπάνιο. Και σίγουρα αξίζει τον κόπο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ