Συναγερμός για δουλεμπορικό σκάφος ανοιχτά της Πύλου- Μεταφέρει τουλάχιστον 120 μετανάστες - iefimerida.gr

Συναγερμός για δουλεμπορικό σκάφος ανοιχτά της Πύλου- Μεταφέρει τουλάχιστον 120 μετανάστες

Συναγερμός για δουλεμπορικό σκάφος ανοιχτά της Πύλου- Μεταφέρει τουλάχιστον 120
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί η ακτοφυλακή, σε Ελλάδα και Ιταλία, καθώς ανοιχτά της Πύλου εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος, το οποίο μεταφέρει τουλάχιστον 120 παράνομους μετανάστες.
Το δουλεμπορικό σκάφος πλέει 110 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Πύλου και οι ελληνικές αρχές επικοινώνησαν μέσω ασυρμάτου με τον κυβερνήτη του, ο οποίος όμως αρνήθηκε οποιαδήποτε βοήθεια.

Το σκάφος είναι σε διεθνή ύδατα, αλλά η ακτοφυλακή έχει δεσμεύσει ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Δανίας προκειμένου να παρακολουθεί το αλιευτικό, καθώς είναι σε περιοχή που βρίσκεται στην αρμοδιότητα της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την έρευνα και διάσωση.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές ωστόσο συχνά η κατάσταση αυτών των σκαφών δεν είναι τέτοια που να είναι οι επιβαίνοντες σε αυτά ασφαλείς. Σύμφωνα με πληροφορίες το σκάφος με τους παράνομους μετανάστες έχει πορεία προς την Ιταλία.

Επιχείρηση και στην Κω

Επιχείρηση για τη διάσωση μεταναστών οργανώθηκε και ανοκτά της Κω. Πλωτό σκάφος του Λιμενικού περισυνέλεξε 15 ναυαγούς μετανάστες από τη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Λούρος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στην περιοχή δεν βρέθηκε κάποιο σκάφος, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες των διασωθέντων υπάρχει κι ένας αγνοούμενος.

Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ