Η πρωτεύουσα της Αγκόλα είναι η πιο ακριβή πόλη του πλανήτη - iefimerida.gr

Η πρωτεύουσα της Αγκόλα είναι η πιο ακριβή πόλη του πλανήτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί οι περισσότεροι στο άκουσμα της ακριβότερης πόλης του πλανήτη να σκέφτονται τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι ή το Λονδίνο, όμως μια πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι το πιο απαγορευτικό κόστος διαβίωσης το έχει η Λουάντα η πρωτεύουσα της αφρικανικής Αγκόλα.

Η έρευνα έγινε σε παγκόσμια επίπεδο από τον όμιλο Mercer συγκρίνοντας τις τιμές βασικών αγαθών και υπηρεσιών (όπως τα τρόφιμα, η στέγαση, οι παροχές ενέργειας κ.λπ.) 214 πόλεων του πλανήτη, με το κόστος διαβίωσης στη Νέα Υόρκη και τα πορίσματα της έρευνας είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά.

Η Λουάντα λοιπόν, η πρωτεύουσα της πετρελαιοπαραγωγικής Αγκόλα σκαρφάλωσε στην κορυφή της λίστας εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση το πανάκριβο Τόκιο, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η πρωτεύουσα του επίσης αφρικανικού Τσάντ. Ακολουθεί η Μόσχα στην τέταρτη θέση και η Γενεύη στην πέμπτη.

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται μόλις στην 32η θέση, το Λονδίνο στην 18η και το Παρίσι στην 27η (κατέβηκε 10 θέσεις).

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η πόλη που βρίσκεται στην κατώτερη θέση της λίστας. Συγκεκριμένα η έρευνα αποκάλυψε ότι η φθηνότερη πόλη του κόσμου είναι το λιμάνι Καράτσι στο Πακιστάν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ