Αυτή είναι η πατέντα που θα λατρέψουν άντρες και γυναίκες – Έρχεται το αθόρυβο πιστολάκι [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η πατέντα που θα λατρέψουν άντρες και γυναίκες – Έρχεται το αθόρυβο πιστολάκι [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ήδη τα πρώτα χαμόγελα άρχισαν να σχηματίζονται στα πρόσωπα κυρίως των αντρών, που με μεγάλη τους χαρά θα αποχωριστούν τον ενοχλητικό θόρυβο από το πιστολάκι.

Μετά τους φουτουριστικούς ανεμιστήρες χωρίς πτερύγια και τις αθόρυβες σκούπες χωρίς σακούλα, ο 66χρονος μηχανικός σερ Τζέιμς Ντάισον ξαναχτυπά σχεδιάζοντας ένα αθόρυβο πιστολάκι μαλλιών.

Ο πρώτος ηλεκτρικός στεγνωτήρας μαλλιών κατασκευάστηκε το 1890 από ένα Γάλλο κουρέα,ενώ τα πρώτα σεσουάρ χειρός έκαναν την εμφάνισή τους και άρχισαν να γίνονται δημοφιλή στις ΗΠΑ στη δεκαετία του '20. Από τότε, ωστόσο, ο βασικός σχεδιασμός της συσκευής έχει παραμείνει ίδιος, χωρίς σημαντικές παρεμβάσεις.

Ωστόσο ο Ντάισον θέλει να αλλάξει ό,τι γνωρίζατε για ένα στεγνωτήρα μαλλιών, στοχεύοντας στην κατασκευή ενός αθόρυβου μοντέλου, το οποίο έχει ήδη «βαπτιστεί» από κάποιους ως HairBlade (παίζοντας με το όνομα του στεγνωτήρα χεριών AirBlade της εταιρείας).

Ένα σεσουάρ παράγει θόρυβο περίπου 70 decibel,ο οποίος, σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ενοχλητικός, δεδομένου ότι πρόκειται για μία μικροσυσκευή που χρησιμοποιούμε για την προσωπική μας φροντίδα.

Η πατέντα εξηγεί ότι η μείωση του θορύβου επιτυγχάνεται με την επιμήκυνση της διαδρομής του αέρα μέσω της συσκευής με τη βοήθεια ενός path σε σχήματος S, αλλά και τη χρήση νέων υλικών. Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υπάρχει, μάλιστα, και ένα σκίτσο - που μπορεί να μην είναι απαραίτητα ενδεικτικό του πώς θα είναι σχεδιαστικά το τελικό προϊόν, αλλά μας δίνει μία ιδέα του concept του.



Ο Ντάισον δεν έχει σχολιάσει τη διαρροή της πατέντας, αναφέροντας απλά ότι οι μηχανικοί της εργάζονται συνεχώς πάνω σε νέες εφευρέσεις, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται η εταιρεία είναι έτοιμη να "μεταμορφώσει" ακόμη μία μικροσυσκευή που χρησιμοποιούμε. Η εταιρία μάλιστα του ευρηματικού σχεδιαστή κατέχει τα δικαιώματα για περισσότερες από 3.000 πατέντες και 500 εφευρέσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ