Eνας στους έξι Γερμανούς βρίσκεται πλέον κοντά στο όριο της φτώχειας - iefimerida.gr

Eνας στους έξι Γερμανούς βρίσκεται πλέον κοντά στο όριο της φτώχειας

Eνας στους έξι Γερμανούς βρίσκεται πλέον κοντά στο όριο της φτώχειας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κίνδυνο της φτώχειας αντιμετωπίζει ο ένας στους έξι Γερμανούς, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από την γερμανική στατιστική υπηρεσία σε 13.415 νοικοκυριά της χώρας.Όπως κατέδειξαν τα στοιχεία, το 16,1% των Γερμανών κινδυνεύει να πέσει κάτω από το όριο της φτώχειας, το οποίο περιγράφεται ως το 60% του μέσου εισοδήματος, δηλαδή 980 ευρώ τον μήνα για τον άγαμο και 2.058 για ένα ζευγάρι με δύο παιδιά.

Η έρευνα επισημαίνει ότι τα ποσοστά σε γειτονικές χώρες της Γερμανίας είναι χαμηλότερα, με το αντίστοιχο μέγεθος στην Τσεχία να ανέρχεται στο 9,6%, στην Ολλανδία στο 10,1% και στην Γαλλία στο 14,1%. Σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση βρίσκονται οι γυναίκες, όπως διαπιστώνεται από την έρευνα, ειδικά στις άνω των 65 ετών ηλικίες. Στις ηλικίες ως 18 ετών το 15,7% των γυναικών είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν το φάσμα της φτώχειας, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους άνδρες φθάνει στο 14,8%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ