Κάστρο στο Μιλάνο έκρυβε θησαυρό – Κάτω από 17 στρώματα ασβέστη υπήρχε τοιχογραφία του Ντα Βίντσι - iefimerida.gr

Κάστρο στο Μιλάνο έκρυβε θησαυρό – Κάτω από 17 στρώματα ασβέστη υπήρχε τοιχογραφία του Ντα Βίντσι

Κάστρο στο Μιλάνο έκρυβε θησαυρό – Κάτω από 17 στρώματα ασβέστη υπήρχε τοιχογραφ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι θρύλοι θέλουν πολλούς θησαυρούς να κρύβονται σε κάστρα. Αυτόν που ανακάλυψαν όμως οι συντηρητές στο Μιλάνο δεν μπορούσαν να τον φανταστούν. Γιατί ξύνοντας 17 στρώματα ασβέστη αντίκρισαν ένα άγνωστο αριστούργημα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Οι εργασίες γίνονταν για την ανακαίνιση του Sforza Castle, όταν οι συντηρητές ένιωσαν έκπληξη. Η κρυμμένη τοιχογραφία που βρέθηκε εκτιμάται ότι είναι περίπου 500 ετών. Μάλιστα πρόκειται για τμήμα της τοιχογραφίας που ήταν σε κοινή θέα στο δωμάτιο και την είχε ζωγραφίσει ο ντα Βίντσι έπειτα από αίτημα του δούκα του Μιλάνου.

Αρχικά οι συντηρητές χρησιμοποίησαν τα εργαλεία τους για να ξύσουν την μπογιά, αλλά θα χρειαστεί να επιστρατεύσουν την τεχνολογία προκειμένου να αποκαλύψουν ολόκληρο το έργο χωρίς να προκαλέσουν φθορές.

Πηγή: Huffington Post

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ