Ο Νοέμβριος μπαίνει με την Τρόικα στην Αθήνα – Χωρίς απαιτήσεις για οριζόντια μέτρα - iefimerida.gr

Ο Νοέμβριος μπαίνει με την Τρόικα στην Αθήνα – Χωρίς απαιτήσεις για οριζόντια μέτρα

Ο Νοέμβριος μπαίνει με την Τρόικα στην Αθήνα – Χωρίς απαιτήσεις για οριζόντια μέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις αρχές Νοεμβρίου θα επιστρέψει στην Αθήνα η Τρόικα. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΔΝΤ, Ουίλιαμ Μάρεϊ, δεν θα απαιτηθούν νέα οριζόντια μέτρα.

Οπως είπε ο ίδιος, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων. Επικεφαλής της αποστολής θα είναι ο Πολ Τόμσεν, ενώ ο Ουίλιαμ Μάρεϊ ανέφερε πως κατά την επίσκεψη της Τρόικα θα συζητηθεί το χρηματοδοτικό κενό και ο προϋπολογισμός του 2014, αλλά όχι η βιωσιμότητα του χρέους.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο επιπρόσθετων μέτρων, ο κ. Μάρεϊ επανέλαβε την πρόσφατη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Οπως επισήμανε, αν χρειαστούν νέα μέτρα δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά και δεν θα είναι οριζόντια, αλλά παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα και δεν πρόκειται, όπως τόνισε, να έχουν τη μορφή πρόσθετων οριζόντιων μέτρων και αδιάκριτων περικοπών σε μισθούς ή συντάξεις.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις και θα απαιτήσει πρόσθετο χρόνο, ο κ. Μάρεϊ υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Σε άλλες ερωτήσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τον χρόνο εξέτασης του θέματος, όπως επίσης τη δέσμευση των Ευρωπαίων και την υλοποίηση των δεσμεύσεων από μέρους της Ελλάδας, ο κ. Μάρεϊ δεν θέλησε στο παρόν στάδιο να αναφερθεί στις προθέσεις του Ταμείου.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ