Ποιο το κόστος του νέου προκλητικού προνομίου των βουλευτών να μην πληρώνουν διόδια - iefimerida.gr

Ποιο το κόστος του νέου προκλητικού προνομίου των βουλευτών να μην πληρώνουν διόδια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να δικαιολογήσει την προκλητική της απόφαση για την πληρωμή των διοδίων σε βουλευτές επαρχίας προσπαθεί η Βουλή φοβούμενη τις αντιδράσεις που θα προκύψουν τις επόμενες μέρες.

Ετσι ο γενικός γραμματέας του κοινοβουλίου ανέφερε ότι η απόφαση αφορά μόνο 86 βουλευτές που προέρχονται κυρίως από περιφέρειες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε αεροδρόμια. Μάλιστα πρόσθεσε ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα με θετική γνώμη από όλα τα κόμματα στη διάσκεψη των προέδρων στις 25 Ιουλίου.

Επίσης ανάφερε ότι η βουλή προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά από αίτημα των βουλευτών που δεν μπορούσαν να κάνουν χρήση των αεροπορικών εισιτηρίων που δίνει η βουλή και οι οποίοι ανέφεραν ότι αδικούνται σε σχέση με τους άλλους συναδέλφους τους.

Τώρα όσον αφορά το κόστος της απόφασης η Βουλή θα είναι σε θέση να δόσεις στοιχεία σε περίπου ένα μήνα. Σε περίπτωση που κάποιοι βουλευτές παραιτηθούν του δικαιώματος των αεροπορικών εισιτηρίων και χρησιμοποιούν μόνο τα διόδια τότε η βουλή θα έχει όφελος. Αν όμως δεν συμβεί αυτό τότε η Βουλή θα έχει ένα κόστος κοντά στις 90.000 ευρώ το χρόνο. Πάντως η βουλή εκτιμά ακόμη και εννιά μόνο βουλευτές να παραιτηθούν από το δικαίωμα των αεροπορικών εισιτηρίων τότε η Βουλή δεν θα έχει κανένα κόστος. Ποια είναι η αλήθεια πάντως θα το μάθουμε σε ένα μήνα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ