Στις φυλακές Κορυδαλλού απολογείται ο Λαυρεντιάδης για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος επιχειρηματία - iefimerida.gr

Στις φυλακές Κορυδαλλού απολογείται ο Λαυρεντιάδης για το «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος επιχειρηματία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απολογία για την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας 43χρονου επιχειρηματία, δίνει στην 10η ειδική ανακρίτρια ο προφυλακισμένος για την υπόθεση της Proton Bank, επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, από το Ψυχιατρείο κρατουμένων των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείται λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει.Η κατηγορία σε βάρος του κ. Λαυρεντιάδη αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, τον Ιούνιο του 2012, του επιχειρηματία, συνιδιοκτήτη ξενοδοχείου στο Ηράκλειο, Αθηναγόρα Ανδρεαδάκη, με έκρηξη χειροβομβίδας μέσα σε συσκευασία δώρου, στο σπίτι του στη Βουλιαγμένη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο κ. Λαυρεντιάδης κατηγορείται ότι έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του κ. Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα. Τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία για την υπόθεση φαίνεται να παραπέμπουν σε «συμβόλαιο θανάτου» με στόχο την εξόντωση του 43χρονου επιχειρηματία στα χέρια του οποίου εξερράγη στις 15 Ιουνίου 2012 η χειροβομβίδα, περιτυλιγμένη σε συσκευασία δώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, πλην του κ. Λαυρεντιάδη, είναι άλλα έξι πρόσωπα -πέντε άντρες, μεταξύ των οποίων και ένας 44χρονος πυροσβέστης, και μία 27χρονη γυναίκα.

Στο κατηγορητήριο, που καλείται να αντικρούσει ο κ. Λαυρεντιάδης, αναφέρεται ότι ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου» έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ. Ο πυροσβέστης, που εμπλέκεται στην υπόθεση, φέρεται να συνέστησε στον «εντολοδόχο» έναν 46χρονο, ο οποίος ανέλαβε έναντι 25.000 ευρώ να σκοτώσει με πιστόλι τον κ. Ανδρεαδάκη. Ωστόσο, ο 46χρονος υπαναχώρησε, επειδή δεν του δόθηκε το συμφωνημένο ποσό και έτσι οργανώθηκε η επιχείρηση αποστολής παγιδευμένου πακέτου την οποία ανέλαβαν να εκτελέσουν ένας 42χρονος, με δύο ακόμα άτομα σε βοηθητικό ρόλο, έναν άνδρα και μία γυναίκα ηλικίας 27 ετών.,

Όπως προέκυψε από τις έρευνες και τις εργαστηριακές εξετάσεις, η έκρηξη στο σπίτι του κ. Ανδρεαδάκη προκλήθηκε από χειροβομβίδα με την οποία ήταν «παγιδευμένο» μεταλλικό κουτί που του εστάλη με γλάστρα την οποία είχε αγοράσει από ανθοπωλείο της Βούλας η γυναίκα μαζί με άλλους δύο. Στη συνέχεια μάλιστα η γυναίκα είχε τηλεφωνήσει στο κατάστημα για να επιβεβαιώσει την παράδοση- παραλαβή των αντικειμένων από τον επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ