Σιτσιλιάνικο πάρτι με μύδια στο Μοntalbano το νέο στέκι στην οδό Κολοκοτρώνη - iefimerida.gr

Σιτσιλιάνικο πάρτι με μύδια στο Μοntalbano το νέο στέκι στην οδό Κολοκοτρώνη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοι οι δρόμοι οδηγούν από τις αρχές του μήνα στην οδό Κολοκοτρώνη και δη στον αριθμό 12 όπου το σιτσιλάνικο στέκι για καφέ και γεύσεις άρχισε να λειτουργεί κατακτώντας το πιο δυναμικό κοινό της Αθήνας. Σήμερα κάνει ένα apperitivo party, κάνοντας θεσμό τα απογεύματα της Πέμπτης την απόλαυση ενός απεριτίφ, όπως συμβαίνει στην Ιταλία.

Σιτσιλιάνικο πάρτι με μύδια στο Μοntalbano το νέο στέκι στην οδό Κολοκοτρώνη | iefimerida.gr 0

Το σημερινό aperitivo party που αρχίζει από τις 5.30 και μετά έχει θέμα «Cocktail Fata Morgana + μύδια dello Stretto di Messina». Οπως σημειώνουν οι διιοργανωτές του, τέτοια εποχή, τα νερά στα Στενά της Μεσσήνης παίζουν παράξενα παιχνίδια και εμπνέουν ποιητές. Αυτή την εβδομάδα το Montalbano μετατρέπεται σε θαλασσινό λημέρι προσφέροεντας στην καθιερωμένη τιμή των 6 ευρώ μύδια στα κάρβουνα με Fata Morgana, ένα cocktail έκπληξη, που ευνοεί τις θεμιτές οφθαλμαπάτες.

Σιτσιλιάνικο πάρτι με μύδια στο Μοntalbano το νέο στέκι στην οδό Κολοκοτρώνη | iefimerida.gr 1

Ούτως ή άλλως σαν οφθαλμαπάτη βλέπουν οι περισσότεροι αυτό το μικρό στέκι που ξεφύτρωσε κυριολεκτικά στη Κολοκοτρώνη με την καταπράσινη, κατάφυτη όψη και το μοναδικό εσωτερικό χώρο με το γεωμετρικό πάτωμα και τα παλιά πλακάκια στον τοίχο. Τα αδέλφια Giuseppe και Maurizio Alito αποφάσισαν σοφά πως η κουλτούρα και ο τρόπος ζωής της Σικελίας ταιριάζει απόλυτα με τον Αθηναϊκό τρόπο και έτσι έφεραν το Montalbano στην Αθήνα και δη στην οδό Κολοκοτρώνη. Η αισθητική του χώρου τραβάει σαν μαγνήτης τον περαστικό, ενώ η έντονη μουσική δημιουργεί ακόμη μια κατάσταση πάρτι ακόμα και για όποιον δεν καθήσει σε ένα από τα ιδιαίτερα stools του μαγαζιού, αλλά πάρει για το δρόμο ένα pidorne Taormina , ένα fagottino Parma ή ένα ... porzione από torta alle mandorle!

Σιτσιλιάνικο πάρτι με μύδια στο Μοntalbano το νέο στέκι στην οδό Κολοκοτρώνη | iefimerida.gr 2

Το μαγαζί φέρει βέβαια το όνομα του θρυλικού ντετέκτιβ Μονταλμπάνο, ήρωα στα βιβλία του Αντρέα Καμιλέρι. Είναι δαιμόνιος, αήττητος και βέβαια καλοφαγάς. Στην κοιλιά του αθηναϊκού Montalbano θα προβληματιστείς επί ώρα μπροστά στη βιτρίνα με τις αλμυρές γεύσεις, χαζεύοντας τα αυθεντικά μικρά πλακάκια που είναι κολλημένα στον τοίχο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ