Φρίκη στο Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν ζευγάρι επειδή είχαν προγαμιαία σχέση - iefimerida.gr

Φρίκη στο Αφγανιστάν: Αποκεφάλισαν ζευγάρι επειδή είχαν προγαμιαία σχέση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενας άνδρας και μια γυναίκα περίπου 20 ετών, βρέθηκαν αποκεφαλισμένοι με την δολοφονία τους να αποδίδεται στο γεγονός ότι διατηρούσαν ερωτική σχέση χωρίς να έχουν παντρευτεί.

«Αστυνομική περίπολος βρήκε τις σορούς ενός νέου άνδρα και ενός κοριτσιού που είχαν αποκεφαλιστεί το βράδυ της Τρίτης, σε ένα νεκροταφείο σε ένα προάστιο της πόλης Λασκάρ Γκαχ, κοντά στη συνοικία Νάουα», δήλωσε ο Τζούμα Γκιουλ Χεμάτ, ένας αξιωματικός της αστυνομίας στην επαρχία Χελμάντ όπου έγινε το τραγικό συμβάν.

Ο Χεμάτ πρόσθεσε ότι ο Χατζί Τορτζάν, ένας τοπικός οπλαρχηγός που φέρεται ότι συνδέεται με τους Ταλιμπάν, πιθανόν ενέχεται στην υπόθεση.

Το ζευγάρι πιστεύεται ότι ήταν «εραστές που το έσκαγαν από το χωριό τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα ωστόσο με έναν άλλο αστυνομικό της αστυνομίας, τον Μοχάμαντ Ισμαήλ Χοτάκ, το ζευγάρι απήχθη την προηγουμένη από τουλάχιστον 10 ενόπλους οι οποίοι εισέβαλαν στο σπίτι του νεαρού.

Το δεύτερο στέλεχος της αστυνομίας επισήμανε επίσης ότι «η έρευνα έδειξε πως οι δύο νέοι ζούσαν μια ιστορία παράνομου έρωτα. Θεωρούμε ότι η οικογένεια και οι οικείοι της νέας γυναίκας βρίσκονται πίσω από τους φόνους».

Οι ερωτικές σχέσεις εκτός γάμου προκαλούν έντονη δυσαρέσκεια στη συντηρητική ισλαμική χώρα, όπου οι περισσότεροι γάμοι κανονίζονται με συνοικέσια κι αν υπάρξουν διαφωνίες προκαλούνται σφοδρές συγκρούσεις μεταξύ οικογενειών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ